Tech

Komentari 1

Sonos Roam pokazuje da dobre stvari dolaze u malom pakiranju

Sonos Roam pokazuje da dobre stvari dolaze u malom pakiranju

Maleni Roam najnoviji je zvučnik iz Sonosa koji dolazi nakrcan pametnim opcijama povezivanja, bežičnim punjenjem i podrškom za Sonosov sustav što znači da ga možete uklopiti uz postojeće zvučnike

Kad ste u pokretu, na odmoru ili bilo gdje izvan dosega svoje kućne mreže, mali Sonos Roam ponaša se kao i svaki drugi prijenosni zvučnik. Spojite se Bluetoothom i bez problema pušta što želite iz vaše glazbene kolekcije streaming aplikacija. No kad dođete doma, ovo je zvučnik koji ćete smjestiti na policu i nastaviti preko njega slušati glazbu. Jer ovaj Sonosov zvučnik se lako spaja s drugim Sonosovim uređajima (ili Ikea Symfonisk) i podržava streaming preko Wi-Fi mreže, a ima i podršku za glasovne asistente. 

I zvuči fantastično. A to je i jedan od glavnih razloga zašto ga nećete baciti u ladicu do nekog sljedećeg izleta kad bi vam zatrebao prijenosni zvučnik.

Odlično dizajniran Roam velik je otprilike kao boca od pola litre, a dizajn prati i ostale Sonos zvučnike. Otporan je na vodu (IP67), što znači da će preživjeti ako vam padne u neki potok ili ako vas opere pljusak, a možete ga bez brige imati i kraj bazena. Tipke za upravljanje i mikrofon nalaze se na jednoj strani, a USB-C konektor je na poleđini. Podržava i bežično punjenje (Qi). Sonos navodi da baterija drži do 10 sati reprodukcije, te do 10 dana rada u standby režimu. 

Iako je malen, zvuk koji izlazi iz njega je fantastičan, bogat i teško mi se sjetiti jesam li čuo tako malen zvučnik koji tako dobro zvuči. Kad ga pojačate do kraja ne čuju se neke distorzije i zvuk je i dalje jasan, no tijekom par dana s njim najbolja razina glasnoće je bila negdje na 60-70 posto. U njemu su dva pojačala, visokotonac i zasebni zvučnik koji su dizajnirali kako bi isporučio kvalitetne niske i srednje tonove.