Tech

Komentari 6

Sony: 'Ubrzat ćemo proizvodnju PlayStationa 5 kao nikad prije'

Sony: 'Ubrzat ćemo proizvodnju PlayStationa 5 kao nikad prije'

Dobre vijesti za sve koji još uvijek nisu došli do svog primjerka konzole donosi Sony, koji uz povećanje proizvodnje planira i povećati broj igara za PC i mobitele

Budući da se lanac opskrbe koji je bio ograničen zbog COVID-a lagano počinje povećavati, Sony je najavio kako će značajno pojačati proizvodnju PlayStation 5 konzola kako bi nadoknadio gubitke zbog kojih većina igrača i dalje posjeduje 'četvorku'.

Sony prognozira da će prodati 18 milijuna PS5 konzola u poslovnoj godini do kraja ožujka, dok je u tom razdoblju prethodne godine prodao 11.5 milijuna primjeraka. 

- Uz početno povećanje proizvodnje, planiramo značajno ubrzati proizvodnju konzola kako bismo došli do razina koje dosad nikad nismo postigli - rekao je izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan na konferenciji za investitore, prenosi Reuters.

Zanimljivo je da uz navedeno Sony 2025. izjednačiti broj novih igara na PC-u i mobitelima sa svojom PlayStation platformom, što zvuči jako nevjerojatno u ovom trenutku.

Ako to doista postignu, nećemo se žaliti, no bi bilo dobro da najprije ostvare plan gdje PlayStation 4 neće više biti prodajni rekorder naspram 'petice', koja je na tržištu od studenog 2020. godine.