Tech

Komentari 6

Sony zbližava gamere: Uskoro će u PlayStation ubaciti Discord

Sony zbližava gamere: Uskoro će u PlayStation ubaciti Discord

Više od 140 milijuna ljudi koristi Discord i to uglavnom na računalima i mobitelima. Sada Sony želi chat aplikaciju integrirati u PlayStation kako bi povećali svoju zajednicu

Sony je u utorak objavio kako će početkom sljedeće godine u PlayStation integrirati i popularni chat servis Discord koji koristi više od 140 milijuna gamera, uglavnom na računalima i mobitelima. 

Oo bi trebalo omogućiti igračima na različitim konzolama i računalima da lakše komuniciraju, osobito u sve većem broju višeplatformskih igara. 

- Stalno tražimo nove načine da omogućimo igračima diljem svijeta da se povežu međusobno i stvore nova prijateljstva i zajednice te dijele zabavna iskustva i uspomene - navodi se u službenoj izjavi Sonyjeva šefa Jima Ryana. 

Dodaje kako je cilj povezati iskustva Discorda i Playstationa na konzolama i mobilnim uređajima i omogućiti ljudima da se druže i zabavljaju dok igraju igre. 

A kako bi ostvarili te planove, Sony je već uložio u manjinski udio u Discordu, koji je u H rundi financiranja tražio 100 milijuna dolara.

Inače, prije samo dva tjedna Discord je odbio ponudu Microsofta koji ih je htio kupiti za 12 milijardi dolara, a kako je Bloomberg pisao, razlog je bio taj što se u Discordu žele fokusirati na potencijalni izlazak na burzu.