Tech

Komentari 8

Spojio tablet i mobitel na volan da bi lovio Pokemone u vožnji

Spojio tablet i mobitel na volan da bi lovio Pokemone u vožnji

Prometni policajci u Vancouveru zaustavili su muškarca koji je vezicama spojio tablet i mobitel za volan, kako bi lakše mogao loviti Pokemone u vožnji

Lov na Pokemone je zabavna igra koja je izvukla i brojne ljude na ulicu, međutim nije vrijedna riskiranja života. Upravo to je radio Kanađanin koji je korištenje mobitela za volanom podigao na ekstremnu razinu. 

Muškarca iz Vancouvera prije nekoliko dana zaustavili su prometni policajci jer su vidjeli da je vezicama za volan spojio tablet i mobitel te je nosio slušalice i u isto vrijeme igrao Pokemon Go igru. 

- Kad pomisliš da si vidio sve, ovakvu fotografiju snimio je jedan od naših policajaca - rekao je Jasoun Doucette iz policije Vancouvera. Nakon poduljeg razgovora o sigurnosti u vožnji, vozač je morao skinuti gadgete s volana, a kaznili su ga sa 81 dolarom (nešto više od 400 kuna) jer nije imao vozačku. Policajac je odlučio kako bi ovakav pristup bio učinkovitiji, od maksimalne kazne koja je mogla biti 368 dolara (oko 1850 kuna), prenosi BBC.

Korištenje mobitela i drugih uređaja koji smanjuju mogućnost reagiranja za volanom kod nas se kažnjava s 500 kuna, a mobitel se može koristiti jedino ako se upotrebljava tako da se omogućuje korištenje bez ruku.