Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Spotify uskoro i u Hrvatskoj? Tu ih čekaju Deezer i Google

Potpisivanjem ugovora između HDS ZAMP-a i Spotifyja stvoreni su preduvjeti za dolazak na naše tržište, međutim na Spotifyju je i da nam omogući servis. Ovdje ih već čeka žestoka konkurencija

Foto: Pixabay
4 komentara

HDS ZAMP objavio je u srijedu kako su potpisali ugovor s glazbenim servisom Spotify kojim su licencirali prava za katalog domaćih autora na jednom od najpopularnijih streaming servisa na svijetu, javlja Večernji

No, to ne znači i da Spotify sutra postaje službeno dostupan kod nas. Kako je rekao Nenad Marčec, ovime su stvoreni preduvjeti za dolazak na naše tržište, a datum će ovisiti o samom Spotifyju.

Naime, na našem tržištu već su neko vrijeme dostupni i Deezer i Google Play Music kao glazbene alternative Spotifyju.

Ovim ugovorom HDS ZAMP izravno će od Spotifyja ostvarivati za domaće autore ostvarivati naknadu od korištenja njihove glazbe na europskom teritoriju. Večernji navodi da su dosad taj zadatak, tamo gdje je Spotify aktivan, objavljivala sestrinska društva koja su naknadu prosljeđivala ZAMP-u. 

HDS ZAMP očekuje i da će ovako povećati iznose koje će njihovi članovi dobiti za slušanje pjesama na ovom servisu, koji je u svoj globalnih pohod krenuo prije deset godina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message