Obavijesti

Tech

Komentari 0

Stan mu je preskup pa živi u kamionu na parkingu Googlea

Stan mu je preskup pa živi u kamionu na parkingu Googlea
1

Umjesto da plaća iznimno visoku cijenu stana u San Franciscu, ovaj radnik Googlea odlučio je kupiti kamion u kojem živi i tako brže otplaćuje studentski dug

VIDEO

Raditi za Google mnogima bi se moglo činiti kao ispunjenje sna, no nije sve uvijek sjajno kako se čini na prvi tren. Mladi programer Brandon (23) iz Massachusettsa otkrio je Business Insideru da je zbog skupe stanarine u San Franciscu morao preseliti u mali kamion parkiran uz zgradu Googlea. 

Veliki tehnološki div Google svojim zaposlenicima nudi više izbora za stanovanje, a prema Brandonu najjeftinija Googleova opcija je 65 dolara po danu u manjem stanu, što iznosi čak 2000 dolara mjesečno

- Shvatio sam da plaćam previše za stan, a gotovo nikad nisam kod kuće. Stvarno mi je bilo teško samom sebi opravdavati toliki trošak, to je praktički bacanje novca. Ništa od toga nije ulaganje za budućnost i bilo je dosta teško pomiriti se s time - ispričao je Brandon za Business Insider, zatraživši da ne objavljuju njegovo prezime, niti fotografiju kako bi zadržao anonimnost u Googleovom kampusu. 

Na kraju se odlučio za kupnju rabljenog kamiona, kojeg je preuredio za stanovanje. Platio ga je 10.000 dolara, iskoristivši početni bonus koji je dobio od Googlea nakon potpisivanja ugovora. Fordov kamion iz 2006. godine je prešao preko 250.000 kilometara, no ima preko 4,8 metra duljine pa je u njega stavio i krevet, vješalicu i policu. U kamionu ne koristi struju, a troškove mobitela mu pokriva Google.

- Ne posjedujem ništa što treba uključiti u struju. Kamion ima nekoliko ugrađenih svjetala u stropu, a imam jednu lampu na baterije koja se pali na pokret i nju koristim po noći. Baterije punim na poslu svakih nekoliko dana i njih koristim za slušalice i mobitel po noći. Službeni laptop mi izdrži noć na bateriji, a ponovno ga napunim sljedeći dan na poslu - opisao je svoju situaciju Brandon. 

Prostor u prikolici kamiona mu je dosta minimalističan i osim kreveta, police i vješalice za odjeću, te par plišanih životinja, ništa više niti nema unutra. 

Za hranu, tuširanje i higijenu snalazi se u Googleovom kampusu, gdje je to omogućeno svim zaposlenicima. Sve obroke jede u Googleu, a tamo se i tušira svako jutro. Cilj mu je štedjeti čak 90 posto plaće te ulagati u otplatu studentskog duga i investicije. 

Završio je studij s 22.434 dolara duga za studentske kredite, a u četiri mjeseca je taj dug uspio smanjiti na 16.449 dolara. Cijeli dug planira otplatiti u roku pola godine. Također, uštedio je i na putovanju do posla jer sada živi doslovce u Googleovom kompleksu te se na poslu pojavi u trenu, umjesto da gubi sate u transportu. 

- Ovo mi je zapravo najveća soba u kojoj sam spavao dosad, a doma sam ionako tek kasno i samo da bih odspavao - objašnjava Brandon svoju računicu. O svom životu u kamionu inače piše i na blogu Thoughts from Inside the Box (Misli iz kutije). 

Iako je tražio anonimnost, nakon što su objavljene priče o njemu, mnogi su preko bloga saznali tko je te su ga kontaktirali ljudi koji s njim rade, ali i izvan tvrtke dok su mu neki poslali zahtjeve za prijateljstvo na društvenim mrežama. Dodao je kako je njegov blog samo u prvom danu imao više od 2 milijuna zahtjeva te da je pao na nekoliko minuta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti