Obavijesti

Tech

Komentari 9

Stigao redizajnirani Peugeot 5008 sa zanimljivom maskom

Stigao redizajnirani Peugeot 5008 sa zanimljivom maskom
6

Najviše je promijenjen prednji dio, malo stražnji, dok unutrašnjost izgleda gotovo isto kao kod prethodnika. Ponuda motora nije se mijenjala, a 5008 u Hrvatskoj košta od 207.344

VIDEO

Do prije tri godine praktično nije imao poštenog predstavnika segmentu kompaktnih SUV-ova, a danas je Peugeot lider na europskom tržištu u ovoj klasi. Od predstavljanja do danas proizvedeno je više od 300.000 3008 i 5008. Ipak, automobile je potrebno osvježavati da bi ostali aktualni, tako da je 5008 prošao kroz svoj prvi veliki redizajn. Obnovljeni model stigao je u Hrvatsku. 


Najveće promjene vidljive su sprijeda. Prednji dio je potpuno prerađen, a posebno u oči upada nova maska bez okvira koja se jako dobro uklapa u prednji dio. Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija. Straga su nova LED svjetla, dok ej ostatak stražnjeg dijela više-manje ostao isti. 


Za uspjeh 5008 i 3008 zaslužna je i unutrašnjost koja izgleda spektakularno. U novom 5008 ona je ostala gotovo ista, samo je poboljšana. Digitalni instrumenti sada imaju bolju rezoluciju i više mogućnosti personalizacije. Novi je i središnji dodirni zaslon od većih dimenzija s dijagonalom 10”. Nove su i tkanine te neki drugi materijali. Novi 5008 serijski dolazi sa sedam sjedala.

Novi 5008 može biti opremljen s ozvučenjem renomirane francuske audio marke FOCAL® ukupne snage 515 W, a ponuda sustava za pomoć u vožnji je sada još bogatija. 


Ponuda motora je ostala ista. Osnovu predstavlja benzinski motor s tri cilindra i 130 KS, a snažnija varijanta ima četiri cilindra i 180 KS. Dizelski 1,5-litreni motor koji je najčešći odabir kupaca i dalje ima 130 KS, a vrh ponude predstavlja dizelaš sa 177 KS. Pogona na sve kotače nema u ponudi. Automatski mjenjač s osam brzina je serijski kod jačih motora, a kod slabijih ga je moguće dobiti uz nadoplatu. 

U ponudi je s pet razina opremljenosti ( Active, Active Business, Allure, Road Trip i GT). Osnovni model 5008 Active PureTech 130 košta 207.344 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić