Obavijesti

Tech

Komentari 2

Stiže HTC One Mini, no veća bi zvijezda mogao biti Desire 500

Stiže HTC One Mini, no veća bi zvijezda mogao biti Desire 500
4

One Mini dolazi sa sjajnim karakteristikama, ali i dosta višom cijenom od Desirea 500, koji nudi četverojezgreni procesor na 1,2 GHz, dobru kameru te solidan ekran

VIDEO

HTC je u srijedu u Zagrebu predstavio četiri nova mobitela, a uz One Mini tu su se našla još tri noviteta iz Desire serije, 500, 300 i 601. Dok je One Mini umanjena verzija njihove glavne perjanice, Desire 500 s gotovo upola nižom cijenom nameće se kao jako dobar adut u novoj ponudi.

Kao veliku novost HTC je najavio i kako će BlinkFeed stream koji prikazuje informacije s društvenih mreža i raznih popularnih stranica, uskoro dobiti i svoju hrvatsku verziju. To znači da će HTC uskoro kontaktirati neke od najpopularnijih stranica koje će uvrstiti u BlinkFeed prikaz.

One Mini je manji brat popularnog i nagrađivanog Onea, dolazi s nešto slabijim hardverskim specifikacijama, ali i u nešto manjim dimenzijama, koje će biti draže većini ruku. Velika razlika u odnosu na većeg brata je i što je ovaj u aluminijskom kućištu, ali s plastičnom stražnjom stranom te nema NFC čip. Bez obzira na to, ovaj telefon donosi sve ono što je proslavilo One tako da je i Mini na brojnim testovima dobio velike pohvale. Dolazi s 4,3 inčnim ekranom 720p rezolucije, istim stereo zvučnicima, ali i UltraPixel kamerom s opcijom Zoe te Blinkfeed sučeljem. Prednja kamera je rezolucije 1,6 megapiksela te snima 720p video. Pogoni ga dvojezgreni 1,4 GHz procesor uz 1 GB radne memorije, a dostupno je i 16 GB interne. Podržava LTE mreže, a kapaictet baterije mu je 1800 mAh. Telefon će biti dostupan do kraja mjeseca. Cijena će mu u slobodnoj prodaji biti 3999 kuna, dok bi kod svih operatera trebala biti nešto niža. 

Vrlo je vjerojatno da bi Desire 500 među kupcima mogao biti popularniji od One Minija jer su mu glavni aduti četverojezgreni procesor i niska cijena od 2299 kuna, po kojoj je krenuo u prodaju. Može ga se očekivati i u ponudi operatera po još nižoj cijeni. Ovaj uređaj će na određenim tržištima biti dostupan i u Dual SIM verziji te s NFC podrškom. Kao i ostale nove modele, krasi ga BlinkFeed stream informacija s raznih stranica i društvenih mreža. Dolazi s kamerom s modela One X rezolucije 8 megapiksela, a prednja kamera snima u rezoluciji od 1,6 megapiksela. Što se tiče ostalih specifikacija, ekran je dijagonale 4,3 inča (480x800 piksela), a uz 1 GB RAM-a dostupno je mršavih 4 GB, koje će trebati proširiti microSD karticama. 

Uz ova dva modela tu je još i Desire 601 s ekranom dijagonale 4,5 inča i LTE podrškom, ali Zoe funkcijom za fotografije. Pogoni ga dvojezgreni procesor takta 1,4 GHz, a uz to dostupno je 8 GB interne i 1 GB radne memorije, ali i microSD utor za memorijske kartice. Kamera je od 5 megapiksela, a prednja je VGA. Dostupan je u tri boje, a njegova cijena bit će 2999 kuna u slobodnoj prodaji.

Najmanji Desire 300 pak dolazi s ekranom dijagonale 4,3 inča (480x800 piksela) i novim Sense sučeljem s BlinkFeedom. Pogoni ga dvojezgreni procesor na 1 GHz. Uz 4 GB interne memorije i 512 MB RAM-a, tu je i microSD utor. Kamera snima fotografije od 5 megapiksela, a prednja je VGA rezolucije. Kapacitet baterije je 1650 mAh. Ovaj će uređaj u slobodnoj prodaji stajati 1699 kuna, a iz HTC-a kažu da će u početku prodaje ekskluzivno biti dostupan u Vipnetu. Očekuje se sredinom listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin