Obavijesti

Tech

Komentari 12

Stižu dobre vijesti iz Europe: Hrvatska je među najboljima!

Stižu dobre vijesti iz Europe:  Hrvatska je među najboljima!
1

Na nedavno održanoj konferenciji "EU regije dočekuju Hrvatsku u EU" Hrvatska je oduševila pričom o uspjehu. Najboljii smo u provođenju projekata održive energije

VIDEO

William Gillett, moderator skupa i voditelj odjela Europske agencije za natjecanje i inovacije, naglasio je posebnu impresivnu činjenicu da Hrvatska gledano prema broju stanovnika čini tek 1% cijele EU, dok je hrvatsko sudjelovanje u ukupnom financiranju kroz EU projekte putem Programa Inteligentna Energija za Europu, iznosi vrtoglavih 10%. Organizator skupa, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske je prije dvije godine proglašena najboljom energetskom agencijom u EU od strane Europske komisije u kategoriji projekata za podizanje svijesti i lokalne inicijative, a prije nepuna dva mjeseca nagrađena je i prestižnom europskom nagradom European Solar Prize Award 2012.

Na konferenciji su sudjelovali zastupnici Europskog parlamenta, načelnici uprava Europske komisije, prva potpredsjednica Odbora regija EU Mercedes Bresso, visoki predstavnik Europske komisije Raphael Goulet, voditelj odjela za Hrvatsku, Austriju i Italiju unutar Uprave za regionalnu politiku koji je govorio o važnosti energetike u kohezijskoj politici EU i njenom utjecaju na Hrvatsku kao najnoviju članicu. 

Konferenciju, koja je održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, zajednički su organizirali REGEA i Europska federacija agencija i regija za energiju i okoliš (European Federation of Agencies and Regions for Energy and Environment). Cilj organizatora bio je predstaviti primjere najboljih praksi regija i agencija iz cijele Europe, uključujući jugozapadnu Englesku, Gornju Austriju, Berlin, Baskiju i Irsku. Sa hrvatske strane zapažene rezultate predstavile su Krapinsko-zagorska, Karlovačka i Zagrebačka županije te Grad Zagreb i grad Jastrebarsko. 

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Zvonimir Novosel tijekom svog govora istaknuo je sve poteze koje je Grad poduzeo vezane uz energetski održiv razvoj. Nadodao je kako je Jastrebarsko malen grad koji je umanjilo cijenu plaćanja komunalnog doprinosa za gradnju nisko-energetskih kuće, a u potpunosti oslobodio plaćanje komunalnog doprinosa za gradnju pasivnih. „Naši potezi su u skladu s Poveljom gradonačelnika koju smo prije dvije godine potpisali i koja nas je obvezala da emisiju CO2 smanjimo za 20 % do 2020. godine. Poziv i sudjelovanje na ovoj konferenciji priznanje je za naš rad. Međutim, to nam je i svojevrsna obveza da sve daljnje aktivnosti činimo u istom smjeru."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti