Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Stižu pametni satovi? Apple u Rusiji i Japanu štiti ime iWatch

Zaštita imena u Rusiji i Japanu mogu biti znak da se Apple uskoro sprema izbaciti pametni sat iWatch. Apple o njemu šuti, dok druge tvrtke ozbiljno rade na satovima

ADR Studio
Foto: ADR Studio
9 komentara

Apple je potaknuo novi val glasina oko svojeg pametnog sata, nakon što su uz Rusiju i u Japanu zaštitili ime iWatch. Zaštitu imena predali su još početkom lipnja, a japanski patentni ured to je objavio 27. lipnja, piše Wall Street Journal. Ime su zaštitili u kategoriji računala ili satova, a prijava će morati proći proces procjene prije no što je odobre. Početkom prošlog mjeseca Apple je ime iWatch zaštitio i u Rusiji. 

Već se dugo vremena navodi da Apple radi na uređaju s određenim funkcijama pametnog telefona, no bez službene potvrde iz Applea. Najbliže tome je šef kompanije, Tim Cook, došao kada je rekao da je tržište nosivih računala zrelo za nove inovacije te da su zglobovi prirodno mjesto za takve uređaje. 

Nosiva računala, poput Google Glassa ili pametnih satova, prema mnogima su, nakon tableta, sljedeća velika grana potrošačke elektronike. Naravno sve te uređaje čeka minijaturizacija, izrada trajnijih baterija...

Iako Apple štiti ime iWatch u brojnim zemljama, to ne mora značiti puno, jer brojne velike kompanije poduzimaju slične postupke. Zaštita imena služi im da se zaštite u slučaju da se odluče na izbacivanje proizvoda pod tim imenom, a nekad takvu zaštitu poduzimaju i godinama prije lansiranja. 

Pametni satovi će telefonirati, davati upute i pričati s nama...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message