Obavijesti

Tech

Komentari 0

Stop za Didi: Kinezi blokirali prodaju aplikacije za prijevoz, moraju bolje zaštititi podatke

Stop za Didi: Kinezi blokirali prodaju aplikacije za prijevoz, moraju bolje zaštititi podatke

Kineska uprava za kibernetički prostor (CAC) najavila je prošlog petka da će pokrenuti istragu o Didijevom prikupljanju podataka kako bi zaštitila "nacionalnu sigurnost i javni interes"

VIDEO

Kineski regulator za kibernetičku sigurnost naložio je trgovinama da obustave prodaju aplikacije digitalne tvrtke za usluge prijevoza Didi Global, zatraživši bolju zaštitu korisničkih podataka.

Kineska uprava za kibernetički prostor (CAC) najavila je prošlog petka da će pokrenuti istragu o Didijevom prikupljanju podataka kako bi zaštitila "nacionalnu sigurnost i javni interes", samo dva dana nakon što je kompanija uvrstila dionice u kotaciju njujorške burze.

U nedjelju CAC je na društvenim mrežama objavio da je Didiju naloženo da izmijeni aplikaciju kako bi je uskladio s kineskim propisima o zaštiti podataka, ne precizirajući koji je propis kompanija prekršila.

Kompanija je priopćila da je prestala registrirati nove korisnike i da će ukloniti aplikaciju iz trgovina. Dodali su i da će provesti zatražene promjene kako bi uskladili poslovanje s propisima i zaštitili prava korisnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

The Global Times, visokotiražni list kojeg objavljuje Narodni list, glasilo vladajuće Komunističke stranke, objavio je u ponedjeljak da bi Didijevi kapaciteti za analizu velikih količina podataka mogli ugroziti sigurnost osobnih podataka korisnika. 

Nakon ubojstava i pritisaka vlasti, Didi otpušta 2000 ljudi
Nakon ubojstava i pritisaka vlasti, Didi otpušta 2000  ljudi

Didi je osnovan 2012. godine i nudi usluge u matičnoj Kini i na više od 15 inozemnih tržišta. Svakodnevno u stvarnom vremenu prikuplja puno podataka o mobilnosti, koristeći neke od njih za tehnologije autonomne vožnje i analizu prometa. 

Kompanija se u više navrata našla pod povećalom kineskih regulatora koji su provjeravali njezine sigurnosne mehanizme i dozvolu za poslovanje.

Kineski su regulatori proteklih godina postrožili propise i pojačali pritisak na domaće tehnološke tvrtke kako bi osigurali poštivanje propisa o ravnopravnom tržišnom natjecanju i sigurnost podataka.

U takvom je okruženju financijsko-tehnološki div Ant Group, član grupe Alibaba, prošle godine odustao od uvrštenja dionica u kotaciju njujorške burze 'teškog' 37 milijardi dolara.

U ponedjeljak CAC je najavio istragu i o poslovanju digitalne tvrtke za zapošljavanje Zhipin.com i tvrtki za najam kamiona Huochebang i Yunmanman, koje su se spojile u Full Truck Alliance.

Poput Didija, i vlasnik Zhipin.coma Kanzhun i Full Truck Alliance uvrstili su nedavno dionice u kotaciju njujorške burze, primjećuje Reuters.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rakete Delta umirovljene nakon gotovo 400 svemirskih misija
POSLJEDNJI LET

Rakete Delta umirovljene nakon gotovo 400 svemirskih misija

Otkako je raketa Thor-Delta predstavljena 1960. u osvit svemirskog doba, rakete tog tipa obavile su 389 lansiranja s korisnim teretom, od prvih vremenskih i GPS satelita na svijetu do NASA-inih znanstvenih misija

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Pet profesija koje su najsklonije preljubu - jeste li među njima?
JESTE LI IZNENAĐENI?

Pet profesija koje su najsklonije preljubu - jeste li među njima?

Znate li kojih je pet profesija najsklonije prevariti partnera i kako na to utječu inteligencija, bogatstvo, stres, alkohol i droga kojima neki pribjegavaju u stresnom okruženju