Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Strah od korone: Tehno divovi preskočit će sajam u Barceloni

Prije Sonyja, Amazon, LG, Ericsson i NVIDIA su najavili da se povlače sa sajma. Organizacija GSMA, koja stoji iza najvećeg sajma mobilnih tehnologija, uvodi dodatne mjere sigurnosti za posjetitelje i izlagače

Foto: Reuters/PIXSELL
6 komentara

Sony je posljednja u nizu velikih kompanija koje su u strahu od korona virusa odlučile preskočiti ovogodišnji sajam mobilnih tehnologija u Barceloni. 

Japanski div navodi da im je sigurnost i zdravlje klijenata, zaposlenika i partnera na prvom mjestu te su donijeli tešku odluku o povlačenju, a nove uređaje najavit će u streamu preko YouTubea. 

Prije njih su i iz Amazona, LG-a, Ericssona te Nvidije najavili da će preskočiti sajam koji okuplja više od 100.000 ljudi svake godine. 

Voditelji tehnološke konferencije najavili su da nema otkazivanja sajma, ali da još neke kompanije razmišljaju o tome hoće li ga preskočiti. No na sajmu će biti više od 2800 izlagača. 

Organizacija GSMA navodi da su poduzeli dodatne mjere kako bi posjetitelje i izlagače uvjerili u to da im je njihovo zdravlje i i sigurnost na prvom mjestu. To uključuje i zabranu dolaska svima iz provincije Hubei, koja je epicentar zaraze. Oni koji doći iz Kine, morat će dokazati da su najmanje 14 dana izvan zemlje. Uvest će i mjerenje temperature posjetiteljima, a posjetitelji će morati potvrditi da nisu bili u kontaktu sa zaraženima.

S druge strane neke kompanije ostaju čvrsto uz sajam. 

- Pozorno smo pratili situaciju s korona virusom te smo, nakon detaljnog i pomnog razmatranja, odlučili da ćemo prisustvovati na MWC 2020. Pritom ćemo nastaviti razmatrati razvoj situacije i strogo slijediti upute svih relevantnih zdravstvenih organizacija. Kao i uvijek, zdravlje i sigurnost naših gostiju i zaposlenika glavni nam je prioritet i u skladu s time ćemo poduzeti sve potrebne i odgovarajuće zdravstvene mjere na događaju - rekli su iz Samsunga. 

- Ovogodišnji MWC u Barceloni počinje 24. veljače, a Huawei će prisustvovati kako je i planirano. Surađivat ćemo s GSMA-om na razvoju preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje epidemije akutne respiratorne bolesti uzrokovane novim koronavirusom. Zdravlje i sigurnost naših zaposlenika i ostalih sudionika tijekom MWC-a glavni nam je prioritet - kažu iz Huaweija.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message