Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Studenti turizma u Iki dobivaju nove dvorane i veliku knjižnicu

Najvažniji su ljudski resursi, tj. da kroz proces obrazovanja kreiramo mlade, sretne ljude koji će svojim znanjem i iskustvom pridonositi dobrobiti cijelog društva, kazala je ministrica Blaženka Divjak

Ika: Polaganje kamena temljca za izgradnju ankesa zgrade Fakulteta za menađment u turizmu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
0 komentara

Polaganjem kamena temeljca počela je izgradnja aneksa zgrade za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na jedinstvenoj lokaciji uz obalnu šetnicu u Iki, nadomak, Opatije.
- Ako u u bilo kojoj zgradi nema dobrog duha zajedništva, onda ni ta zgrada neće biti od velike koristi. Najvažniji su ljudski resursi, tj. da kroz proces obrazovanja kreiramo mlade, sretne ljude koji će svojim znanjem i iskustvom pridonositi dobrobiti cijelog društva - kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Ona je jučer s riječkom rektoricom Snježanom Prijić Samaržija, primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom, te opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem u temelje buduće zgrade položila metalnu kapsulu s pohranjenom poveljom.
Aneks zgrade fakulteta bruto površine 1.250 m² u potpunosti je namijenjen studentima: u prizemlju će biti knjižnica i čitaonica, a na višim etažama dvorane za nastavu. Na prvom katu nalazit će se dvorane sa 170 i 45 sjedećih mjesta, te manja dvorana za sastanke. Drugi kat imat će još tri dvorane. 
Radove vrijedne 14,8 milijuna kuna (s PDV-om), izvodi građevinska tvrtka GP Krk, a sve bi trebalo biti završeno za godinu dana. Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira projekt sa 7 milijuna kuna, Sveučilište u Rijeci sa 2,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos osigurao Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu institucija je s tradicijom dugom više od 50 godina, na kojoj je diplomu steklo više od 15.000 studenata iz cijele Hrvatske.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message