Obavijesti

Tech

Komentari 1

Studij budućnosti na RIT-u: Dizajn novih medija stvara stručnjake digitalnog sadržaja

Studij budućnosti na RIT-u: Dizajn novih medija stvara stručnjake digitalnog sadržaja
1

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi

VIDEO

RIT Croatia, prestižni američki koledž koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, predstavio je novi američki multidisciplinarni studij na našem tržištu: Dizajn novih medija (BFA New Media Design). Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj četverogodišnji preddiplomski stručni studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti.

- Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij koji studentima RIT Croatia omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse - pojasnio voditelj studija dr. sc. Ante Poljičak.

Uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome: američku i hrvatsku. Upisi na studij Dizajna novih medija traju do 15. kolovoza 2022., a više informacija o novom studiju dostupno je na web stranici https://www.croatia.rit.edu/.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kroz studij Dizajna i novih medija budući profesionalci steći će ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja web i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva. Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje.

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti vrijedno radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, studenti će ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

- Dizajn novih medija pripada skupini multidisciplinarnih, transformativnih studija RIT-a koji su osmišljeni da optimalno odgovore na izazove i potrebe suvremenog globalnog gospodarstva. Kvaliteta američkog obrazovanja te multidisciplinaran pristup u obrazovanju stvorit će nove stručnjake koji će već tijekom studija moći početi graditi karijeru u brzorastućoj digitalnoj industriji i biti osposobljeni za stvaranje novih kreativnih rješenja za sve koji konzumiraju digitalne sadržaje - komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle