Obavijesti

Tech

Komentari 15

Surface i iPad Pro dobili rivala, impresivni Huawei MateBook

Surface i iPad Pro dobili rivala, impresivni Huawei MateBook
4

MateBook je Huaweijev prvi hibridni uređaj, a uz ovaj 2u1 laptop koji se može koristiti kao tablet dolazi i laserski pokazivač. Eleganti Windows 10 uređaj imat će i takvu cijenu

VIDEO

Huawei, treći po redu proizvođač telefona u svijetu, u Barceloni je predstavio svoj prvi hibrid - MateBook. Ovo predstavlja novi pravac u poslovanju kineskog diva kojem je ovo prva platforma tog tipa. 

Iz kompanije navode da MateBook predstavlja odgovor na potrebu suvremenog poslovnog čovjeka koji je u konstantnoj potrazi za prijenosnim, modernim i modnim pametnim uređajima koji omogućuju konstantnu povezanost, bez obzira na to gdje se nalazili. 

- Današnji laptopi donose mnoge probleme. Teški su i dosadni, baterija kratko traje, treba nam nešto novo - rekao je Richard Yu, predsjednik Uprave Huawei Consumer Business Group i najavio MateBook - 2u1 laptop koji se može koristiti i kao tablet. 

Huawei MateBook ima metalno kućište i impresivan dizajn. Teži samo 640 grama, tanak je 6.9 milimetara, a ima i skener otiska prsta. Baterija je kapaciteta 4430 mAh, a Huawei se pohvalio kako može izdržati 10 sati rada. Ekran je dijagonale 12 inča s rezolucijom 2160x1440. 

 

Isprobali smo MateBook,novi adut Huawei Mobile Croatia i MatePen, stylus u ulozi poslovnog asistenta. #MWC16

Posted by 24sata Tech on Sunday, 21 February 2016

MateBook dolazi s Windows 10 operativnim sustavom, a pokreće ga 6. generacija Intel Core procesora M-serije. Uređaj ima 8 GB memorije te hard disk kapaciteta do 512 GB.

Kako bi što više olakšao mobilnost uređaja, Huawei je predstavio i lakši punjač za MateBook koji podsjeća na onaj za pametne telefone. 

Osim dizajna, impresivna je i tipkovnica, koju je Huawei napravio ergonomičnijom. Zaštićena je od vode, ima osvjetljenje, a lako se odvaja kako bi je mogli očistiti ili ako želite koristiti MateBook kao tablet. 

Uz MateBook, Huawei je predstavio i stylus - MatePen. Huawei za MatePen kaže da bi trebao biti vaš poslovni asistent jer na vrhu ima laserski pokazivač kako bi vam olakšao poslovne prezentacije. Samo sat vremena punjenja MatePena bit će dovoljno za čak mjesec dana rada. MatePen možete koristiti i kao daljinski upravljač za pomicanje slajdova u Power Point prezentacijama. 

MateBook je zaista elegantan i dobro dizajniran uređaj, a Huawei će vam to i naplatiti. Početna cijena MateBooka je 649 eura, a ta cijena može narasti do čak 1799 eura, ovisno o modelu. Tipkovnica će stajati 149 eura, dok ćete za MatePen trebati izdvojiti dodatnih 69 eura. 

Točan datum izlaska na tržište zasad nemamo, no Huawei navodi da će to biti u narednim mjesecima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'