Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Sve popularniji virtualni novac: Bitcoinom kupio električni auto

Kupac s Floride htio je virtualnim novcem kupiti automobil Tesla S. Platio ga je 91,4 bitcoina, što je oko 103.000 dolara. Ovo je vjerojatno prva takva kupnja automobila

Reuters
Foto: Reuters
11 komentara

Virtualni novac bitcoin očito postaje sve prihvaćenije sredstvo plaćanja, stigao je u Hrvatsku, a sada je njime u SAD-u muškarac kupio i električni automobil Tesla Model S. Ovo je vjerojatno prvi Tesla, ali i prvi automobil uopće, koji je plaćen virtualnim novcem. 

Trgovac Lamborghini Newport Beach na svom blogu je objavio da su prodali automobil za bitcoine, ali identitet kupca nije poznat. U poruci kažu da je ovo bio prvi automobil koji su prodali na ovaj način, ali i da će i dalje prihvaćati bitcoine. 

Cedric Davy iz trgovine za CNN je rekao samo kako je muškarac s Floride automobil platio 91,4 bitcoina, što je u vrijeme prodaje iznosilo 103.000 dolara. Iako vrijednost virtualnog novca snažno oscilira, CNN navodi da je BitPay (tvrtka koja obrađuje plaćanja bitcoinom), zaključao vrijednost za trgovca i kupca. Pietro Frigerio, voditelj trgovine, za CNBC je pojasnio kako je sama transakcija išla. Kaže da oni nisu primili bitcoine, već su kupcu rekli da će morati postupiti kao da plaća u stranoj valuti. To znači da je svoje bitcoine preko aplikacije BitPay morao prebaciti u dolare koji su onda sjeli na račun trgovca. 

Inače, bitcoine se može kupiti u virtualnim mjenjačnicama ili ih se može stvoriti na računalima, za što se obično koriste snažna računala i jake grafičke kartice. U Hrvatskoj ga prihvaća iznajmljivačica apartmana u Dubrovniku te portal honorarniposao.net

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message