Obavijesti

Tech

Komentari 27

Sve zbog igre: Prijetio lažnim prijavama policiji i bombama

Sve zbog igre: Prijetio lažnim prijavama policiji i bombama
1

U debeloj prijavi protiv neodgovornog tinejdžera je i prijetnja bombama policiji, krađa podataka, a zahtijevao je i 20.000 dolara kako bi oslobodio nepostojeće taoce

VIDEO

Kanadski tinejdžer odgovoran je za čak 23 lažna poziva policiji za intervenciju, te druge lažne prijave. Sve to činio je kako bi uznemiravao suparnike u igri League of Legends, a na kraju je priznao krivnju.

Nekad igrači ne prezaju od drastičnih mjera ne bi li nadmašili suigrače u video igrama, ali ovaj je doista pretjerao. Tužiteljstvo je otkrilo da je prijestupnik većinom ciljao i maltretirao mlade igračice koje su ignorirale njegove zahtjeve za prijateljstvom u igri ili na Twitteru. 

Jedan od najtežih primjera prouzročenih problema bilo je kad se studentica Sveučilišta Arizona ispisala s fakulteta jer su ona i njezina obitelj bili žrtve uzastopnih poziva specijalnoj policiji. Također, taj je tinejdžer njima krao financijske podatke, lažno naručivao dostave i upadao im u e-mail i Twitter profile. Obitelj studentice uznemiravao je mjesecima, prenosi Ars Tehnica.

U debeloj prijavi protiv neodgovornog tinejdžera je i prijetnja bombama policiji, a jednom je prilikom policijskim postajama poslao video od 8 sati na kojem izrađuje lažnu bombu kojom je zahtijevao 20.000 dolara kako bi oslobodio nepostojeće taoce.

Koristio je prigodan nadimak "nepodnošljiv". Uhitili su ga u Coquitlamu nakon što su građani dojavili prijetnju bombom lokalnoj školi. Prije toga jednom je učeniku te škole prijetio da će mu poslati specijalce. Naknadno se otkrilo da je godinama koristio slične prijetnje i prevare. Presuda mu slijedi krajem lipnja.

Swatting je čin u kojem se pokušava lažnom prijavom izazvati reakcija policije, od najobičnije prijave protiv nekog pa sve do aktiviranja interventne policije ili pirotehničara na adresi mete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?
A DANAS BERU MILIJARDE

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?

Nakon 19 godina postojanja, YouTube broji 2.7 milijardu mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Tada vjerojatno nitko nije mogao ni predvidjeti kakvu će popularnost ova platforma steći

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu