Obavijesti

Tech

Komentari 0

Taliijani najavljuju fond za razvoj umjetne inteligencije

Taliijani najavljuju fond za razvoj umjetne inteligencije

Uz potporu CDP Venture Capitala, ogranka državne razvojne banke Casse Depositi e Prestiti (CDP), fond bi mogao iz privatnog sektora namaknuti još dvije milijarde eura

VIDEO

Italija planira uspostaviti investicijski fond s početnim kapitalom od milijardu eura za promicanje projekata razvoja umjetne inteligencije (AI), izjavila je u utorak premijerka Giorgia Meloni.

Uz potporu CDP Venture Capitala, ogranka državne razvojne banke Casse Depositi e Prestiti (CDP), fond bi mogao iz privatnog sektora namaknuti još dvije milijarde eura , rekao je izvršni direktor tvrtke Agostino Scornajenchi.

Meloni i Scornajenchi bili su među govornicima konferencije o umjetnoj inteligenciji koja se održava u Rimu.

Italija želi iskoristiti ulogu predsjedateljice skupine G7, koju je preuzela početkom godine, za usmjeravanje pozornosti na utjecaj umjetne inteligencije na radna mjesta i nejednakost i istodobno raditi na uvjetima za razvoj te tehnologije.

"Uvjereni smo da može i mora postojati talijanski put do umjetne inteligencije", izjavila je Meloni u videoporuci sudionicima konferencije.

Dodala je da vlada radi na zakonu za reguliranje toga sektora u Italiji.

"Vlada priprema zakon koji ima za cilj uspostaviti neka načela i utvrditi propise usklađene s europskom regulativom u procesu odobravanja te identificirati najučinkovitije mjere za poticanje naših proizvodnih sposobnosti", poručila je talijanska premijerka sudionicima konferencije.

Prijedlog zakona bit će predstavljen u idućim tjednima, a vlada će po riječima podtajnika Alessija Buttija uspostaviti tijelo za nadzor i podršku u provedbi nacionalne strategije za razvoj umjetne inteligencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode