Obavijesti

Tech

Komentari 27

Tanji, ali i skuplji: Huaweijev odgovor na preklopni Samsung

Tanji, ali i skuplji: Huaweijev odgovor na preklopni Samsung
3

Preklopni telefoni postaju hit nakon što ih se godinama čekalo. Nakon Samsunga, sada je i Huawei otkrio svoj, koji je još i skuplji, ali prema komentarima mnogih puno atraktivniji i inovativnije dizajniran

VIDEO

Samo četiri dana nakon što je Samsung najavio svoj preklopni telefon, Huawei je danas u Barceloni uzvratio udarac te su predstavili Mate X koji će zasigurno biti jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg sajma mobilnih tehnologija. 

Pogledajte video

Preklopni telefoni polako postaju glavna tema ove godine, a Huawei se za razliku od Samsunga odlučio za potpuno drugačiji smjer u dizajnu telefona, koji na prvi pogled izgleda i puno atraktivnije. Naime, telefon nismo mogli isprobati, jer je bio prikazan iza stakla. Dok Samsungov Galaxy Fold otvaramo kao knjigu i ima dodatni ekran, Huawei se otvara u suprotnom smjeru i njegova dva ekrana od 6,6 inča s vanjske i dodatni od 6,38 inča spajaju se u 8-inčni tablet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Huaweiju ističu kako su tri godine radili na razvoju telefona i mehanizma za otvaranje jer je cilj bio da u konačnici dobiju potpuno ravan uređaj. Zbog toga su u deblji rub smjestili Leica kameru koja sada može poslužiti i kao selfie kamera, a dodali su joj i mod kako bi osoba koju slikate mogla vidjeti kako će ispasi na fotografiji. 

Kao što se najavljivalo, telefon dolazi s Kirinom 980 te Balong 5000 5G čipom. Ono što je vjerojatno još atraktivnije i praktičnije je 55W superbrzi punjač za koji se navodi da mu treba pola sata da bateriju ovog uređaja (4500 mAh) napuni od nule do 85 posto. Isti taj punjač dovoljno je snažan i da puni Huaweijeve prijenosnike.

Što se samog telefona tiče, u Huaweiju nisu cijenom nadmašili Samsung jer će Mate X koštati 2300 eura, a trebao bi biti dostupan tijekom ljeta. No s obzirom na visoku cijenu i upitnu praktičnost, jer se ipak radi o hibridu telefona i tableta, pitanje je koliko će ih se i prodati. Usporedbe radi, kineski TCL je predstavljajući svoj koncept preklopnog ekrana, rekao da planiraju uređaj izbaciti sljedeće godine, kad će im cijena biti ispod 1000 eura.

Stiže i novi Mate Book X Pro

Huawei je predstavio i novu generaciju Mate Book X Pro prijenosnika koji je za ovu godinu dorađen kozmetički pa tako ima nove boje, ali i drugačiji logo. No ono što će korisnicima biti važno je duplo brži WiFi (1733 Mbps), Thundebolt 3 te podrška za 8. generaciju Intelovih procesora. Prvi val računala dobit će GeForce MX250 grafičku karticu, a tu je i senzor otiska prsta koji služi i za uključivanje prijenosnika u koji su ugradili četiri zvučnika. No jedan od najboljih noviteta je nova Huawei Share OneHop opcija za dijeljenje sadržaja između laptopa i Huawei mobitela. Da bi poslali dokumente s mobitela na laptop, samo će ga trebati prisloniti na laptop. Osim slanja fotografija i videa, ovo omogućuje i brzo kopiranje teksta na mobitelu i prebacivanje na laptop, ali i drugih dokumenata. Uz to cijela stvar radi i u obrnutom smjeru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi
HRVATI NA ODMOR U ŠPICI?

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi

Hrvati većinom ciljaju na srpanj i kolovoz, a Hrvatima su pak, top destinacije bile Slovenija, Italija, Njemačka, Austrija i Bosna i Hercegovina, pokazuje istraživanje financijske aplikacije Revolut

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...