Tech

Komentari 14

Temeljito obnovljena C-klasa stigla na hrvatsko tržište

Temeljito obnovljena C-klasa stigla na hrvatsko tržište

Najviše novosti tiče se sigurnosnih sustava i sustava pomoći u vožnji te visokotehnoloških rješenja, poput novih LED Multibeam svjetala s ultra range dugim svjetlima

S 415.000 prodanih automobila prošle godine i ukupno 9,5 milijuna primjeraka od početka proizvodnje C-klasa je najprodavaniji i time jedan od najvažnijih Mercedesovih modela. Redizajn se ne svodi samo na male promjene izgleda prednjeg i stražnjeg dijela, nego je čak 50% komponenti novo.

Nova C-klasa, koja je prošlog tjedna stigla na naše tržište, nudit će se u četiri linije - Basic, Avantgarde, Exclusive i AMG Line, koje se sve razlikuju po vanjskom izgledu. U unutrašnjosti C-klasa i dalje ima centralni zaslon na vrhu armatura i time se razlikuje od potpuno novih modela koji koriste dva velika zaslona jedan pored drugog, što je ipak modernije i atraktivnije rješenje.

C-klasa je dobila potpuno novi upravljač, a uz nadoplatu je moguće dobiti i digitalne instrumente. Najviše novosti tiče se sigurnosnih sustava i sustava pomoći u vožnji te visokotehnoloških rješenja, poput novih LED Multibeam svjetala s ultra range dugim svjetlima koja osvjetljavaju čak 650 metara ispred vozila. Auto je dobio i nove motore - 1,5 i 2-litrene benzince te dizelske motore snage od 122 do 245 KS. Najjeftiniji model C 180 d Star Edition stoji 275.901 kunu.