Obavijesti

Tech

Komentari 35

Teslini automobili uskoro će sami moći voziti na autocesti

Teslini automobili uskoro će sami moći voziti na autocesti
1

Novom opcijom automobil će dobiti automatsko upravljanje, ali samo autocestom, a novi softver će omogućiti vozačima da nikad ne budu izvan dosega punjača

VIDEO

Tesla Motors planira u svoje električne automobile u sljedećih par mjeseci uvesti i mogućnost automatskog upravljanja, otkrio je ovaj tjedan šef kompanije Elon Musk. Tehnologija će omogućiti vozačima da maknu ruke s volana, ali samo na autocestama ili pri niskim brzinama na privatnim posjedima. 

Rekao je da su testirali novi softver i da automobil može doći skoro od San Francisca do Seattlea bez da vozač išta radi. Za to se koriste ultrazvučnim senzorima koji bi teoretski autu omogućili da sam vozi i u mraku. 

Auto bi teoretski mogao voziti sam i kroz naseljena područja, ali to neće omogućiti jer je ovdje previše varijabli i još ne misle da bi bilo sigurno.

Drugi proizvođači također planiraju slične mogućnosti ponuditi na svojim vozilima. Tako bi sljedeće godine i Cadillac CT6 trebao imati hands-free mogućnost vožnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
TESLA

Novi softver za još komotniju vožnju

Teslini modeli S će uskoro dobiti i potpuno novo redizajnirano sučelje te softver koji će vozače upozoriti kad su otišli izvan dosega jednog od Teslinih supercharger punjača. Ovime su htjeli riješiti brigu vozača da će ostati bez struje prije nego dođu do nekog punjača. Musk je na predstavljanju rekao i da će u sljedećih 12 mjeseci svaki vozač u Sjevernoj Americi biti u dosegu jednog takvog punjača te će vozači bez struje moći ostati jedino namjerno. Dodao je i da će svakom hotelu i restoranu dati jedan takav punjač. Auto će dobiti opciju i za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, upozorenje na auto u mrtvom kutu, opasnost od bočnog sudara. Dodat će i opciju kojom možete ograničiti performanse, zaključati pretince i osobne podatke kad netko drugi vozi auto. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle