Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Top Matura: Studenti buduće kolege pripremaju za maturu

Tim od osam studenata FER-a, PMF-a i Filozofskog fakulteta pripremio je niz videolekcija za pripremu državne mature. Kako kažu, i sami su prošli taj veliki ispit i jako dobro znaju kako će pomoći mlađim kolegama

Foto: top matura
0 komentara

Ova generacija maturanata zaista prolazi teške dane. Još od jesenskog štrajka nedostaje im reodvne nastave, a s izbijanjem epidemije koronavirusa i nastavom na daljinu morali su se u vrlo kratkom vremenu prebaciti na neuobičajen način učenja. Iako je ministrica Blaženka Divjak objavila kako se na državnoj maturi neće polagati gradivo drugog polugodišta 4. razreda, mnogi su u velikom stresu. 
I dok mnogi izražavaju nezadovoljstvo pišući ministrici, te traže otkazivanje državne mature ove godine, cijelu ovu priču na pozitivu je odlučio okrenuti tim od osam s FER-a, PMF-a i Filozofskog fakulteta. Oni su pripremili, kako kažu najopširnije pripreme za državnu maturu u formatu videolekcija. Svoj projekt nazvali su Top Matura.

Foto: top matura
- Okupili smo se krajem prošle godine i od tada smo svaki slobodan trenutak uzeli za snimanje i pripremu sadržaja. Cilj nam je da kroz jedne pripreme svaki maturant ima sve što je potrebno da ponovi sve najbitnije iz zadnje četiri godine srednje škole. Također smo videolekcije nadopunili s rješenim i objašnjenim zadacima iz ranijih državnih matura. Svaki od predavača je prije par godina i sam polagao državnu maturu, a tko zna bolje objasniti kako izvrsno riješiti ispite državne mature od studenata koji su već samostalno briljirali na prošlogodišnjim ispitima - kazao je Dino Jerkovic, jedan od osnivača Top Mature.
Kako ističe, studenti predavači pobrinuli su se da unutar lekcija bude najopsežniji pregled gradiva svih razreda srednje škole, a kvalitetu samih tečajeva dopunit će kvizovima za provjeru znanja. 
- Ako nešto ne bude jasno objašnjeno, stojimo na raspolaganju za dodatne upite i konzultacije svakog dana. Top Matura će u prvoj godini nuditi 4 tečaja: Hrvatski jezik - esej, Hrvatski jezik - teorija, Matematika - B i Matematika - A - kaže Jerko.
Tako, primjerice, "Hrvatski jezik - teorija" nudi 250 videolekcija iz svih područja književnosti, gramatike i pravopisa. Za pojedine lektire je tako opsežno prepricana sva radnja, objašnjen je kontekst u kojem je nastalo djelo, naglašene su glavne poruke i mjesto radnje, a za svakog autora je napravljena njegova biografija.
Iako sam tečaj naplaćuju, doduše, kako tvrde, i do 70 posto povoljnije od ostalih ponuđača, studenti predavači redovito svoja predavanja stavljaju na YouTube, gdje su dostupna besplatno. Dodatne informacije možete potražiti i na njihovoj Facebook stranici.

Foto: top matura

Tema: Bolje obrazovanje 2020.

Možda vas zanima i ovo:
Message