Obavijesti

Tech

Komentari 0

Traži se mjesto više za upis: Napravili smo čudo od škole

Traži se mjesto više za upis: Napravili smo čudo od škole
5

TRAŽI SE MJESTO VIŠE: Učenici u fokusu i povlačenje novca iz EU fondova - učinilo je Prirodoslovnu školu ‘Vladimir Prelog’ jednom od najboljih srednjih škola

VIDEO

Prirodoslovna škola “Vladimira Preloga” nije oduvijek bila popularna kao što je danas. U školi nekad poznatoj kao jednoj od onih koji su drugi izbor, upisne kvote danas su premale i već nekoliko godina se traži mjesto više.

A tome su pridonijeli golemo zalaganje i entuzijazam svih zaposlenih u Prelogu, korištenje europskim fondovima te obogaćivanje obrazovnih programa naprednim tehnologijama, okretanjem učenicima i inovativnošću u radu.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva
4
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)


Henrieta Barbarić, profesorica hrvatskog jezika, dala nam je odličan savjet kako uspijevaju.

- Doista, zadnjih godina proveli smo mnogo europskih i nacionalnih projekata, a najvažniji su Znanost+ i In English please.
Projekt Znanost+, vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna, omogućio nam je da uvedemo 15 fakultativnih predmeta iz STEM područja i u potpunosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. Škola se 2015. prijavila i na program mobilnosti Erasmus+ KA1 te smo zahvaljujući projektu In English please uspjeli uvesti dvojezičnu nastavu iz predmeta matematike, biologije, kemije i fizike. Za to smo dobili oko 57.000 eura - pojašnjava Henrieta.

'Ključan je odnos učenika i nastavnika'

Njihovi su učenici česti dobitnici nagrada na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih predmeta.

Pokretanje videa...

vladimir prelog 05:53

- Nama se i upisuju odlični učenici koji dolaze motivirani, ali mislim da je ključan taj odnos nastavnika i učenika. Mi doista ne stvaramo preveliki pritisak na njih te mislim da je ključna ta ravnoteža u redovnim obavezama i izvannastavnim aktivnostima - ističe profesorica.
Učenici ne upisuju ovu školu samo zato što je na odličnom glasu, nego zato što nudi praktične vježbe iz biologije, kemije i fizike pa se tako više nauči.

Dobra odskočna daska

Ivor Bulaja i Ante Cvitan učenici su 4. razreda Prirodoslovne škole “Vladimir Prelog” i lani su na državnom natjecanju iz biologije u Vinkovcima bili prvi, a u Beogradu su prije mjesec dana na međunarodnom bili brončani.

Škola nudi i fakultativne predmete, poput novinarstva i nutricionizma, a pritom se učenici u ovoj školi osjećaju kao kod kuće. Naime, škola ima prekrasan botanički i zoološki vrt koji su često glavno odredište kad se žele odmoriti ili podružiti. Prof. Barbarić smatra da je škola pod odličnim vodstvom ravnatelja Zlatka Stića, koji jako puno ulaže rada i truda u budućnost škole i programe koji se učenicima nude.

- Ova škola je sigurno dobra odskočna daska, ali ipak je na nadležnim institucijama da svim tim učenicima omoguće upise na dobre fakultete te ih potiču i tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ali i na fakultetu. Tako će oni doista dokazati svoj potencijal i njihovo će znanje ostati u Hrvatskoj, a ne izvan nje - poručuju svima iz škole.

A kako učiniti čudo od škole, saznajte od učenika i nastavnika iz Preloga na konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” u ponedjeljak, 28 svibnja, u Obrtničkoj komori Zagreb.

 

Partneri konferencije su Obrtnička komora Zagreb, RBA, HEP, Ina, T-HT, Hrvatska pošta i e-student.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Lucija (14) je napravila veliko istraživanje o STEM-u: Mi mladi trebamo paziti čemu vjerujemo
SVE JE SAMA ODRADILA

Lucija (14) je napravila veliko istraživanje o STEM-u: Mi mladi trebamo paziti čemu vjerujemo

Učenica sedmog razreda u zagrebačkoj OŠ Stenjevec Lucija Blažek (14) ispitala je 549 učenika, nastavnika i programera. Zanimalo ju je što znaju o STEM-u

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti
INNOVATION DAY 2024.

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti

Veliki edukativni projekt STEMwave završava spektakularnim dograđajem u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu
Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45
JEDINI U HRVATSKOJ

Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45

Najmodernija oprema za učenje i koncept norveškog obrazovanja primjenjivat će se u nedavno otvorenom Regionalnom znanstvenom centru za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje LORI