Obavijesti

Tech

Komentari 11

Tražite više ponuda pa uštedite i do 1100 kuna na osiguranjima

Tražite više ponuda pa uštedite i do 1100 kuna na osiguranjima
3

Najveći bonus je 50 posto kod većine osiguravatelja, a neki nude i veći vozačima s duljim stažem koji nisu imali štete

VIDEO

Koliko stoji obvezno, a koliko kasko osiguranje za osobni automobil, provjerili smo uz pomoć tvrtke Kompare, vodeće u Hrvatskoj za internetsku kupovinu osiguranja, kao i telekomunikacijskih paketa.

Tražili smo cijene za Opelovu Astru Sport s dizelskim motorom od 1686 prostornih centimetara i 96 kilovata u karavanskoj izvedbi koji, prema službenim podacima vrijedi, vrijedi 149.558,31 kunu.

S obzirom na to da cijena osiguranja ovisi i o vozaču, zamislili smo gospodina koji ima 45 godina, vozi dulje od 12 godina, dosad nije imao većih šteta i ima postojeći bonus 50 posto. On bi u Eurohercu i Jadranskom osiguranju, koja su u istoj grupaciji, zbog staža i “dobrog ponašanja”, odnosno zato što nije imao štete, dobio 60 posto bonusa za obvezno osiguranje.

- Sve ponude sadržavaju ista pokrića (nezgoda u slučaju smrti i invaliditeta te zaštita bonusa) - kažu u tvrtki Kompare koja je za nas, kao i za svakog potencijalnog kupca, skupila sve podatke te ih prezentirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paketi su jeftiniji

U usporedbu cijena obveznog osiguranja nisu uvrstili Croatia osiguranje zato što ta kuća cijenu izračunava za svaku stranku drukčije.

- Za njihova klijenta od 45 godina neće biti ista cijena kao i za nekog tko im prvi put dolazi. Po OIB-u uzimaju u obzir i ima li klijent još koju policu kod njih (imovina, dopunsko i slično), te na temelju toga daju dodatni popust - objašnjavaju u tvrtki Kompare.

Kod kasko osiguranja treba napomenuti da je cijena niža ako se ugovori i sudjelovanje vlasnika u šteti, što se zove franšiza. Kod Croatije, Triglava i Jadranskog franšiza nije uračunata. AS osiguranje, pak, nudi puni kasko, ali uz dobrovoljnu franšizu.

Polica stiže mailom

- Svaka osiguravajuća kuća ima svoje uvjete i ‘cake’. Mi želimo znati sve i kupcu reći što može očekivati i dobiti od koga. U jednom danu, najčešće u nekoliko minuta, sve može biti riješeno i s ugovorenom policom stranka odlazi na tehnički pregled. Sve mu dolazi na mail, a kroz koji dan i na kućnu adresu - kažu u Kompareu.

Prema njihovim podacima u tablicama, na obveznom i kasko osiguranju može se uštedjeti gotovo 1100 kuna.

Osiguravatelji ponekad, praktički i redovito, nude pakete dodatnih pokrića po akcijskim cijenama, pa se često može dobiti više za manju cijenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle