Obavijesti

Tech

Komentari 12

Trebao je ići u rat, a sada radi kao dostavljač pizza i pića

Trebao je ići u rat, a sada radi kao dostavljač pizza i pića
1

VOJNI ROBOT: Simpatični DRU prvo je bio dizajniran za bojišnicu, a sad je prenamijenjen ako bi pomogao ljudima i smanjio troškove dostave. Mogao bi donijeti velike uštede

VIDEO

Robot DRU samostalno se kreće ulicama, “juri” 20 kilometara na sat, a koristi se laserima kako bi zaobišao prepreke i uspješno dostavio vruću pizzu.

Dostavljače pizze bi uskoro mogao zamijeniti robot DRU. Naime, jedna pizzeria u Australiji je u suradnji s tvrtkom Marathon, koja se bavi robotikom, prije nekoliko dana testirala robota dostavljača. Maleni bijeli robot s četiri kotača korijene vuče iz vojske, u kojoj je trebao sudjelovati na bojišnicama, no prenamijenjen je kako bi pomogao ljudima i smanjio troškove dostave.

- Tradicionalne metode dostave su postale neučinkovite i iziskuju velike troškove. Ovaj robot bi nam mogao donijeti velike uštede - rekao je Don Meij, direktor pizzerije koja koristi DRU-a.

Ipak, robot neće moći potpuno sam obavljati dostavu jer će ga nadzirati čovjek pomoću tableta ili računala. Do lokacije će stići brzinom od 20 kilometara na sat, a za izbjegavanje prepreka i izračunavanje najbržeg puta pomoći će mu ugrađeni laseri. Težak je 190 kilograma, a može prijeći 20 kilometara. U budućnosti će izumitelji robota napraviti bolju bateriju kako bi mogao prijeći veću udaljenost s više pizza. Don Meij ne želi otkriti koliko je novca uloženo u razvoj robota. Dodaje da, ako netko pokušava oštetiti bezopasnog dostavljača pizze, na njemu su sigurnosne kamere koje mogu kasnije poslužiti policiji da nađe vandala. Ipak, još je DRU u testnoj fazi te se mora vidjeti kako će sam voziti po cesti da ne bi ugrozio ostale sudionike u prometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radimo s vladinim agencijama kako bi se ispunili svi zakonski uvjeti, a u roku od nekoliko godina nadamo se da će projekt oživjeti - zaključio je Meij.     

Uvijek na usluzi

Robot DRU težak je 190 kg, kreće se brzinom od 20 kilometara na sat te ima dva odjeljka u kojima održava pizzu toplom, a piće hladnim.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....