Obavijesti

Tech

Komentari 8

U najvećim gradovima surfa se već na brzinama iznad 1 Gbit/s

U najvećim gradovima surfa se  već na brzinama iznad 1 Gbit/s

Korisnici u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Dubrovniku, Karlovcu, Puli, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru, ostvaruju brzine iznad jednog gigabita u sekundi

VIDEO

Nakon dodjele 5G frekvencija, iz HT-a su izvijestili da se u najvećim gradovima diljem države već omogućuje surfanje na gigabitnim brzinama.

Korisnici u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Dubrovniku, Karlovcu, Puli, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru, ostvaruju brzine iznad jednog gigabita u sekundi što je ekvivalent prijenosu dva sata dugog videa u HD rezoluciji za 20-ak sekundi. 

Navode kako imaju 600 5G baznih stanica od čega na čak 149 lokacija omogućavaju ultra velike brzine, te pokrivaju 2 milijuna građana.

5G mobilna mreža Hrvatskog Telekoma pomoći će transformaciju i modernizaciju poslovanja,  povećat će učinkovitost mnogobrojnih industrija, ubrzat će razvoj društva budućnosti i pametnih gradova te će unaprijediti proizvodnju, obrazovanje, zdravstvo, poljoprivredu, energetiku, promet, gaming, turizam kao i naše svakodnevne živote, navode iz HT-a.

Svim korisnicima, u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. rujna 2021. godine, Hrvatski Telekom, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati kompatibilan 5G uređaj.

POGLEDAJTE GAMING SPEKTAKL U AUSTRIJI: 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način