Tech

Komentari 8

U najvećim gradovima surfa se već na brzinama iznad 1 Gbit/s

U najvećim gradovima surfa se  već na brzinama iznad 1 Gbit/s

Korisnici u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Dubrovniku, Karlovcu, Puli, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru, ostvaruju brzine iznad jednog gigabita u sekundi

Nakon dodjele 5G frekvencija, iz HT-a su izvijestili da se u najvećim gradovima diljem države već omogućuje surfanje na gigabitnim brzinama.

Korisnici u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Dubrovniku, Karlovcu, Puli, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru, ostvaruju brzine iznad jednog gigabita u sekundi što je ekvivalent prijenosu dva sata dugog videa u HD rezoluciji za 20-ak sekundi. 

Navode kako imaju 600 5G baznih stanica od čega na čak 149 lokacija omogućavaju ultra velike brzine, te pokrivaju 2 milijuna građana.

5G mobilna mreža Hrvatskog Telekoma pomoći će transformaciju i modernizaciju poslovanja,  povećat će učinkovitost mnogobrojnih industrija, ubrzat će razvoj društva budućnosti i pametnih gradova te će unaprijediti proizvodnju, obrazovanje, zdravstvo, poljoprivredu, energetiku, promet, gaming, turizam kao i naše svakodnevne živote, navode iz HT-a.

Svim korisnicima, u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. rujna 2021. godine, Hrvatski Telekom, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati kompatibilan 5G uređaj.

POGLEDAJTE GAMING SPEKTAKL U AUSTRIJI: