Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Umjesto 3. rujna, nastava im počinje tjedan dana kasnije

Nastavnici, roditelji, ali i turistički djelatnici u Splitsko-dalmatinskoj županiji već nekoliko godina upozoravaju kako bi zbog sezone i vrućina školska godina na njihovom području trebala počinjati kasnije

Foto: dreamstime
1 komentara

U osnovnim i srednjim školama Splitsko-dalmatinske županije školska godina 2018./2019. počinje 10. rujna, odobrilo je i potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na zahtjev županijskog  Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu i sport.

Kasniji početak nastave u odnosu na ostatak zemlje već godinama traže roditelji, nastavnici, ali i turistički djelatnici. Prvenstveno zbog turističke sezone koja traje sve dulje, ali i zbog nesnosnih vrućina. Na tome su posebno inzistirali ravnatelji škola na otocima, piše slobodna dalmacija.

Zbog toga je promijenjen i školski kalendar za ovu godinu, pa će tako učenicima Splitsko-dalmatinske županije zimski praznici trajati kraće, odnosno do 4. siječnja 2019., dok će ostalima praznici trajati do 14. siječnja.

Ostali datumi ostaju isti za sve učenike u osnovnim i srednjim školama u svim županijama: Proljetni praznici počinju 18. travnja, a završavaju 26. travnja. Školska godina završava 14. lipnja, a za maturante 22. svibnja.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message