Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Umjesto darivanja partnera šalju mlade robotičare u Kinu

Iz Francka kažu da su htjeli dati podršku razvoju mladih talenata u zajednici te su sa 50.000 kuna financirali odlazak četiri tima mladih robotičara na natjecanje u Kini

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1 komentara

Umjesto darivanja poslovnih partnera, Franck je odlučio ove godine taj novac donirati Institutu za razvoj i inovativnost mladih. Radi se o donaciji od 50.000 kuna kojom su osigurali odlazak četiri najbolja tima mladih robotičara iz osnovnih škola na svjetsko MakeX natjecanje u Kini. Natjecanje iz edukacijske robotike i programiranja počinje u četvrtak i trajat će do ponedjeljka. Iz Francka kažu da su time htjeli dati podršku razvoju mladih talenata u zajednici.

- Pratimo rad IRIM-a i Croatian Makers ligu od samih početaka. Vrijednosti i ideje koje zastupaju i promoviraju prepoznajemo kao presudne za napredak našeg gospodarstva i društva u cjelini, a te vrijednosti strateški integriramo i u naše poslovanje. Mladim robotičarima želimo puno sreće na natjecanju. Odlazak u Kinu je sam po sebi već veliki uspjeh - istaknuli su iz Francka.

Natjecanje MakeX Hrvatska organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a bazira se na Croatian Makers ligi koja je najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt te najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. U Croatian Makers ligu uključeno je više od 580 ustanova, 11.000 djece i 650 mentora u Hrvatskoj. Državno natjecanje najboljih timova bilo je prije nekoliko tjedana u Zagrebu, a ono je ujedno i bilo kvalifikacija za odlazak na svjetsko natjecanje u Kini.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message