Obavijesti

Tech

Komentari 2

Uskoro ćemo plaćati korištenje Instagrama i Facebooka bez oglasa, i TikTok želi pretplatu?

Uskoro ćemo plaćati korištenje Instagrama i Facebooka bez oglasa, i TikTok želi pretplatu?

Ovaj potez dolazi nakon što regulatori EU zahtijevaju da Meta traži pristanak korisnika prije prikazivanja personaliziranih oglasa temeljenih na korisničkim podacima

VIDEO

Meta Platforms, kompanija Marka Zuckerberga Europljanima bi mogla početi naplaćivati verzije Instagrama i Facebooka bez oglasa kao odgovor na pooštravanje propisa Europske unije (EU) o privatnosti podataka, piše Jutarnji list.

Naime, korisnici bi mogli birati između besplatnog korištenja platformi s personaliziranim oglasima ili plaćanja približno deset eura mjesečno na računalu za iskustvo bez oglasa.

Oni koji aplikacije koriste putem mobilnih uređaja, za listanje bez oglasa bi mogli platiti oko 13 eura mjesečno zbog provizija koje inače naplaćuju Appleove i Googleove trgovine unutar aplikacija. 

Oni koji bi pak povezali Instagram i Facebook plaćali bi oko 6 eura po računu. To znači da ono što je sada besplatno, uskoro bi nas moglo koštati desetak eura mjesečno.

Plus size influencerica traži da se i hoteli prilagode pretilim ljudima: Hodnici moraju biti širi
Plus size influencerica traži da se i hoteli prilagode pretilim ljudima: Hodnici moraju biti širi

Ovaj potez dolazi nakon što regulatori EU zahtijevaju da Meta traži pristanak korisnika prije prikazivanja personaliziranih oglasa temeljenih na korisničkim podacima, a taj zahtjev bi mogao ugroziti Metin primarni izvor prihoda.

Ljudi upoznati s prijedlogom noviteta tvrde da će se korisnicima omogućiti izbor između nastavka besplatnog pristupa Instagramu I Facebooku ili plaćanja verzija bez ikakvih oglasa, saznaje Wall Street Journal.

Glasnogovornik Mete kaže da tvrtka vjeruje u "besplatne usluge koje su podržane personaliziranim oglasima", ali istražuje "opcije kako bi se osigurala usklađenost s evoluirajućim regulatornim zahtjevima". Meta se nada da bi se njezin plan pretplate mogao uskladiti s obje regulative EU.

Prijedlog još uvijek razmatraju regulatorna tijela EU, a njegova buduća provedba i prihvaćanje ostaju neizvjesni. Druge tvrtke, poput Spotifya i YouTubea, prije su nudile izbor između besplatnih usluga s oglasima ili plaćenih pretplata bez oglasa na što je Meta ukazala u guranju svog plana.

I TikTok uvodi pretplatu za sadržaj bez reklama?

I TikTok uskoro će se uz pretplatu moći gledati bez reklama. 

Naime, TikTok bi uskoro mogao početi testirati pretplate za korisnike bez reklama. Android Authority navodi da bi za 4,99 USD pretplatnici mogli dobiti iskustvo bez reklama na TikTok-u.

TikTok je za TechCrunch potvrdio da testira pretplate, ali samo na jednom tržištu engleskog govornog područja izvan SAD-a.

No, čini se kako pretplata pokriva samo oglase koje poslužuje TikTok, a ne jednokratne marketinške utjecaje ili kampanje. Dakle, to neće pomoći u borbi protiv mnoštva korisnika TikToka koji ne otkrivaju sponzorstva svojih marki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'
LUDI ZA EUROSONGOM

Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'

Jordan, Michael i Hrvat s australskim državljanstvom Antony veliki su fanovi Eurosonga i prate ovo natjecanje već 20-ak godina. Baby Lasagna im je hit, a zbog njegovog nastupa, ali i drugih, ustat će u 3 ujutro!