Obavijesti

Tech

Komentari 9

Uskoro ćete i kroz WhatsApp prijateljima moći slati novac

Uskoro ćete i kroz WhatsApp prijateljima moći slati novac
1

WhatsApp u Indiji ima 200 milijuna korisnika i upravo na jednom od najvećih tržišta testira direktno slanje novca među korisnicima. Još nisu otkrili kad bi ova opcija trebala zaživjeti za sve

VIDEO

Testna verzija WhatsAppove aplikacije otkriva da će i ovaj servis za poruke, kojeg koristi više od milijardu ljudi, uskoro dobiti podršku za slanje novca među korisnicima. 

Fotografije koje su procurile otkrivaju da se testira transfer između bankovnih računa uz UPI (Unified Payments Interface), mobilni sustav naplate kojeg vodi indijska središnja banka. To sugerira i da bi slanje novca prvo trebalo biti dostupno indijskim korisnicima WhatsAppa, kojih ima oko 200 milijuna. Prve fotografije objavio je blog WABetaInfo, koji prati sve novosti o opcijama koje se trenutno testiraju, prenosi Telegraph.

Nije poznato kad bi ovakav sustav trebao stići na naše malo tržište. 

- Indija je važno tržište za WhatsApp i shvaćamo kako i mi možemo dati svoj doprinos 'digitalnoj Indiji'. Istražujemo kako bi mogli surađivati s tvrtkama koje dijele tu vizuju i slušamo što nam korisnici govore - rekli su šturo iz WhatsAppa ne otkrivajući kad bi ovaj sustav mogao zaživjeti u praksi.

Inače, Facebook koji je i vlasnik WhatsAppa, još je 2015. uveo slanje novca unutar Messengera, a na sličnom sustavu radi i Apple za svoju aplikaciju za slanje poruka.

WhatsApp je inače krajem srpnja objavio kako imaju više od milijardu ljudi koji svakog dana koriste njihov servis. Svi ti korisnici svakog dana pošalju 55 milijardi poruka, a podijele i 4,5 milijarde fotografija te milijardu videa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.
Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.