Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
9 komentara

Uskoro ćete i kroz WhatsApp prijateljima moći slati novac

WhatsApp u Indiji ima 200 milijuna korisnika i upravo na jednom od najvećih tržišta testira direktno slanje novca među korisnicima. Još nisu otkrili kad bi ova opcija trebala zaživjeti za sve

Foto: Pixabay
9 komentara

Testna verzija WhatsAppove aplikacije otkriva da će i ovaj servis za poruke, kojeg koristi više od milijardu ljudi, uskoro dobiti podršku za slanje novca među korisnicima. 

Fotografije koje su procurile otkrivaju da se testira transfer između bankovnih računa uz UPI (Unified Payments Interface), mobilni sustav naplate kojeg vodi indijska središnja banka. To sugerira i da bi slanje novca prvo trebalo biti dostupno indijskim korisnicima WhatsAppa, kojih ima oko 200 milijuna. Prve fotografije objavio je blog WABetaInfo, koji prati sve novosti o opcijama koje se trenutno testiraju, prenosi Telegraph.

Nije poznato kad bi ovakav sustav trebao stići na naše malo tržište. 

- Indija je važno tržište za WhatsApp i shvaćamo kako i mi možemo dati svoj doprinos 'digitalnoj Indiji'. Istražujemo kako bi mogli surađivati s tvrtkama koje dijele tu vizuju i slušamo što nam korisnici govore - rekli su šturo iz WhatsAppa ne otkrivajući kad bi ovaj sustav mogao zaživjeti u praksi.

Inače, Facebook koji je i vlasnik WhatsAppa, još je 2015. uveo slanje novca unutar Messengera, a na sličnom sustavu radi i Apple za svoju aplikaciju za slanje poruka.

Foto: WhatsApp

WhatsApp je inače krajem srpnja objavio kako imaju više od milijardu ljudi koji svakog dana koriste njihov servis. Svi ti korisnici svakog dana pošalju 55 milijardi poruka, a podijele i 4,5 milijarde fotografija te milijardu videa.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message