Obavijesti

Tech

Komentari 0

Uspješni na različitim poljima: Najbolji učenici mijenjaju svijet

Uspješni na različitim poljima: Najbolji učenici mijenjaju svijet
7

U petnaestminutnom razgovoru na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" brojni nagrađivani hrvatski učenici otkrit će tajne svojih uspjeha, načine pripreme te kako svojim znanjem mijenjaju svijet oko sebe

VIDEO

Oni su najuspješniji maturanti, pobjednici brojnih Međunarodnih olimpijada i natjecanja, osvajači zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na natjecanjima znanja, sudionici državnih natjecanja. Drugim riječima, oni su nagrađivani hrvatski učenici. Svojim radom, usavršavanjem i upornošću zaslužili su titule najuspješnijih hrvatskih đaka. 

Tina, Mia, Olga, Marko, Zvonimir, Mario i Ivan svojim znanjem mijenjaju svijet, a kako im to uspijeva otkriti će na jubilarnoj petoj konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u petak, 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

BOBH 01:02

Tina Čatlaić (18) studentica je anglistike i kroatistike na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Na ovogodišnjoj državnoj maturi, ostvarila je najbolji rezultat na ispitu iz hrvatskog jezika. Riješila ga je stopostotnom točnošću, a osim toga, može se pohvaliti i titulom najučenice u svojoj bivšoj Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu. Od sedmog razreda redovita je polaznica državnih natjecanja iz hrvatskog jezika na kojima je tri puta osvajala prvo i drugo mjesto. 

Mia Crnogaj (16) učenica je XV. gimnazije u Zagrebu i prava je stručnjakinja za prirodoslovne predmete. Olimpijka je iz prirodoslovlja i biologije. Na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije predstavljala je Hrvatsku, a za natjecanje su je pripremali sveučilišni profesori. Mia se s kolegama, među kojima je i Olga Jerković Perić (16), s Olimpijade vratila bogatija za dvije brončane medalje. 

Marko Drozdek (15) "svježi" je srednjoškolac riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića. Ovog ljeta na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji okitio se zlatom, a može se pohvaliti i titulom sportaša godine. Judom se aktivno bavi već 10 godina. 

Zvonimir Mlinarić (22) student je Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na brojnim državnim natjecanjima, a kao maturant kvalificirao se na Međunarodnu kemijsku olimpijadu gdje je osvojio brončanu medalju. Dobitnik je i Rektorove nagrade za znanstveni rad "Sinteza i karakterizacija mnogih hibridnih derivata primakina i vorinostata". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Zvonimir Mlinarić 00:20

Njegov kolega Ivan Raič (18) iz iste škole dosad je sudjelovao na nekoliko državnih natjecanja iz kemije. Ove godine svojim je samostalnim radom iz kemije osvojio visoko treće mjesto. 

Mario Oraić (18) maturant je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga koji je na državnom natjecanju iz matematike osvojio prvo mjesto. Uz to, na Olimpijadi metropola iz kemije potpuno je rasturio pa kući donio srebrnu medalju. 

Svi oni u petak će na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" publici pokušati približiti svoj način rada i učenja te objasniti na koji način znanjem mijenjaju svijet i okolinu. U razgovoru naziva "Kako znanjem mijenjamo svoj svijet", nagrađivani hrvatski učenici pričat će o vlastitim postignućima, odricanjima i znanjima koji su ih doveli do brojnih nagrada i medalja, a s publikom će podijeliti i svoje daljnje karijerne planove. 

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" u organizaciji 24sata i partnera jedina je sustavna kampanja u Hrvatskoj za bolje obrazovanje koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava. Ovogodišnje, slavljeničko, peto izdanje održat će se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, u sklopu Interlibera, najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj čija je ovogodišnja izdvojena tema 'Znanje i učenje' u petak i subotu 15. i 16.studenoga.  

Partneri konferencije su Raiffeisen banka, INA, Zagrebački Velesajam, Pliva, Končar - elektroindustrija d.d. i Hrvatska Lutrija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb
ŠKOLSKA NATJECANJA

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb

Sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan je od najboljih u cijeloj Europi, kažu nam profesori mentori. Učenici za prva mjesta osvajaju dodatne bodove kod upisa, ali i izravni upis u srednju školu ili fakultet

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer
PRIJEMNI U OSAM ŠKOLA

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer

Prirodoslovna škola u Splitu uvodi smjer meteorološki tehničar, a Obrtničko-tehnička škola u Slavonskom broju umjesto stolara upisivat će drvodjeljske tehničare dizajnere
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju