Obavijesti

Tech

Komentari 0

Uštede u aplikaciji industrija

Uštede u aplikaciji industrija
3

Mnoge tvrtke poduzimaju razne akcije kako bi poboljšale svoje resurse i energetsku učinkovitost u proizvodnim pogonima i istovremeno optimizirali proces proizvodnje

VIDEO

Sastavni dio tog procesa trebao bi sadržavati i provjeru trenutnog stanja svjetlotehničkog rješenja, te izradu studija isplativosti zamjene sa novim tehnologijama.

Kao vodeća svjetska tvrtka koja isporučuje integrirana svjetlotehnička rješenja, Zumtobel kombinira godine iskustva i svakodnevno unapređivanje svojih rješenja. Proučavanjem utjecaja osvjetljenja u proizvodnim objektima došli smo do zanimljivih rezultata koji nam omogućuju kreiranje energetski učinkovitih rješenja, koja u isto vrijeme imaju i pozitivan utjecaj na zaposlenike. Uz posebna rješenja i prilagodljive svjetiljake, integraciju sigurnosne rasvjete i integraciju sustava upravljanja rasvjetom, donosimo vam dodanu vrijednost. Priznate tvrtke u cijelom svijetu koriste upravo rasvjetu kako bi iskorištavanje svog potencijala doveli do maksimuma. Četiri glavna čimbenika omogućuju vam izračun benefita za vaše poslovanje.

1. Želite li osvjetljenje koje koristi manje energije, a omogućuje vam više?

Energetski efikasno osvjetljenje je najbolje rješenje za aplikaciju industrija. Zumtobel svjetlotehnička rješenja smanjuju upotrebu resursa – korištenje osposobljenih djelatnika za održavanje, potrošnju energije i materijala.

• smanjenje potrošnje energije do  80% 

• smanjenje emisije CO2 do 80%

• smanjenje troškova održavanja do 75%

2. Trebate li svjetlotehničko rješenje koje je podložno promjenama?

Osvjetljenje industrijskih pogona treba biti fleksibilno. Zumtobel rješenja su kreirana za budućnost – nudimo vam maksimalnu fleksibilnost pri dizajniranju, proširivanju i izmjenama – kada god i gdje god želite. Je li vaše svjetlotehničko rješenje kreirano za budućnost?

• Odgovara li raznim aplikacijama poput proizvodnje, skladišta, pakiranja, otpreme I premještanju jednog odjela na mjesto drugog? 

• Možete li vaše rješenje proširiti?

• Je li vaše rješenje jednostavno za upravljanje, kontrolu i izmjene?

3. Trebate li osvjetljenje koje poboljšava učinkovitost?

Zdravlje i učinkovitost zaposlenika su najbitniji resursi vaše tvrtke. Optimalna učinkovitost zahtjeva savršeno osvjetljenje. Inteligentna svjetlotehnička rješenja poboljšavaju učinkovitost i poboljšavaju osjećaj ugode:

• Učinkovitost se može povećati I do 20% 

• Zaposlenici koriste do 3 dana bolovanja manje

• Poboljšani su radni uvjeti, smanjuje se stres i manje se primjećuju znakovi umora

4. Želite li osvjetljenje koje će biti pouzdano dugi niz godina?

Najbolje osvjetljenje industrijskih objekata je pouzdano i izdrživo. Birajući Zumtobel svjetlosna rješenja odabirete izdržive i robusne sustave, odabirete kvalitetu na koju možete računati:

• Svi proizvodi dolaze sa 5 godina garancije, uz mogućnost dodatnih produljenje uz ugovore o održavanju

• LED svjetiljke su dugotrajnije, te omogućuju do 50.000 radnih sati 

• Integrirali smo i sigurnosnu rasvjetu u naše sustave (eBOX), koji su certificirani od strane tvrtke TÜV

Jeste li svjesni svog punog potencijala?

75% svjetlotehničkih rješenja u uredima i industriji u Europi je neučinkovito. Zamjena dotrajalih svjetlosnih rješenja donosi velike potencijale ušteda, dok kod novih objekata izazov je odabrati pravo rješenje još prije početka gradnje. 2010 godine 35% svih zgrada je certificirano kao zelene zgrade, a očekuje se kako će do kraja 2015. taj postotak porasti na 48%.

Zanima vas gdje se vi nalazite?

Zumtobel vam nudi odgovor.

Posjetite našu web stranicu Industrial lighting i provjerite u samo pet minuta koje su vaše mogućnosti ušteda uzimajući u obzir fleksibilnost, pouzdanost, učinkovitost i efikasnost. Analiza vam donosi korisne informacije o produktivnosti, osjećaju ugode kod zaposlenika i utjecaju na emisiju CO2. Koristeći rezultate analize možete vidjeti koje svjetlotehničko rješenje najbolje utječe na vaše potrebe, a za detaljnu analizu naš tim stručnjaka vam uvijek stoji na raspolaganju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka