Obavijesti

Tech

Komentari 30

ZET na Googleovim kartama skraćuje čekanje na tramvaj

ZET na Googleovim kartama skraćuje čekanje na tramvaj
6

Na Google kartama možemo vidjeti gdje je stajalište, kad stiže bus, i kako javnim prijevozom doći iz Prečkog do Sesveta, no još nema stvarnog vremena vožnje

VIDEO

ZET je u utorak predstavio moderniju web stranicu, koja napokon donosi i vozni red koji nije u PDF-u, no paralelno s njom Google je predstavio i Google Transit uslugu, koja je sastavni dio njihovih karata, a građanima Zagreba će pomoći da bolje planiraju kad će negdje krenuti. 

Ovaj servis za praćenje javnog gradskog prometa u Zagrebu tako će nam sada prikazati kada bi na naše stajalište trebao stići sljedeći autobus, tramvaj ili prigradski vlak. Servisu se može pristupiti preko tableta, telefona ili računala, a linije javnog prometa bit će alternativa vožnji autom ili hodanju za one koji traže odredište u Zagrebu. 

Tražimo li tako neko odredište, Googleove karte će nam prikazati sve linije koje nas do tamo mogu odvesti i kada bi prvi sljedeći tramvaj ili bus trebali krenuti. 

Google

ZET radi aplikaciju i vraća plaćanje mobitelom

Iako ZET ima podatke o stvarnom vremenu dolaska tramvaja i buseva, ova usluga još nije spojena s Googleovim servisom, a kad će biti nije poznato. Na Googleovu servisu stoji i opcija kupite kartu, no to nije omogućeno za ZET, iz kojeg su pak najavili da pripremaju novo rješenje za plaćanje i nadoplatu karata mobitelima. Kad će ono biti gotovo, također nije poznato, no u izradi je i aplikacija koja bi trebala biti gotova do kraja ove ili početkom sljedeće godine.

Google Transit u 2800 gradova

- Cilj nam je da karte budu točnije i sveobuhvatnije, a Googleov Transit servis dosad je bio dostupan u više od 2800 svjetskih gradova - rekla je Ivana Grbavac iz Googlea.  Nova stranica ZET nije stajala niti kune, jer su se oslonili na postojeće stranice Holdinga, a nije trebalo platiti ni Googleu jer je ovo partnerski projekt, rekli su iz Grada. 

Kako biste pristupili informacijama o prijevozu, posjetite maps.google.hr, kliknite „Upute“ i upišite polaznu točku i odredište bilo kao adresu ili ime lokacije. Zatim odaberite ikonu „Javni prijevoz“ kako biste dobili mogućnosti javnog prijevoza, vremena polaska, brojeve linija i rute. Kao alternativu isto možete upisati izravno na maps.google.hr/transit. Kako biste isplanirali putovanje, na ploči s lijeve strane karte kliknite gumb „Preuzmite upute“, zatim kliknite na ikonu „Javni prijevoz“ pa upišite početnu točku i odredište. Izračunat ćemo najbrži put kojim  možete doći od točke A do točke B te predložiti vrstu prijevoza koja najbolje odgovara zadanom vremenu putovanja.

Google





U nastavku možete vidjeti primjer kako izgledaju upute za vožnju javnim prijevozom s jednog na drugi kraj Zagreba

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti