Obavijesti

Tech

Komentari 7

Uz Nacon Revolution Pro se možete igrati kao profesionalci

Uz Nacon Revolution Pro se možete igrati kao profesionalci
6

Igrači koji žele mogućnost dodatnog podešavanja svake tipke na kontroleru ili apsolutnu preciznost, uz Nacon Revolution Pro dobit će vjerojatno i više nego što im treba

VIDEO

Sonyjevi DualShock 4 kontroleri koji dolaze uz PS4 odlično su pogođeni kontroleri koji sasvim sigurno mogu zadovoljiti zahtjeve gotovo svakog igrača. Dobro su dizajnirani, brojne izgubljene utakmice govore o njegovoj kvaliteti i nekako su sasvim taman. No, to ne znači da ne treba težiti boljem. Upravo je to ideja i iza Nacon Revolution Pro kontrolera kojeg smo isprobavali proteklih nekoliko dana uz PS4 i PC. Cijenom, koja je 50 posto viša od običnog kontrolera, i kvalitetom izrade te samim pakiranjem kontroler jasno govori da je on namijenjen zahtjevnim igračima, ali i profesionalcima. 

Dobro zaštićen u povećoj kutiji, Nacon dolazi s knjižicom, utezima, vrećicom za čuvanje i kabelom. Da, ovdje se radi o žičanom kontroleru što je stvar koja će možda nekima biti čudna, međutim kabel je dovoljno dug (3 m) da omogući ugodno igranje u većini soba, ali i bržu komunikaciju s konzolom. Pritom je i odlično izrađen kako bi izdržao brojna mučenja. 

Prva stvar koju ćete primijetiti kad ga izvadite iz kutije je da kontroler u rukama djeluje iznimno mekano u odnosu na obični kontroler. Međutim, odmah će vas začuditi nešto drugačiji raspored tipki koji izgleda kao hibrid kontrolera za Xbox i PlayStation. Na dnu svakog rukohvata nalazi se mali poklopac kojeg možete otvoriti priloženim ključićem i u cilindar koji se izvlači možete položiti utege (10 do 17 grama) ovisno o osobnim željama. Kontroler je prilično lagan, a utezi su tu da si postavite idealan balans težine. 

Ovakav razmještaj tipki zahtijevat će određeno vrijeme prilagodbe, no logika je jasna. U odnosu na običan PS4 kontroler, lijeva gljiva je konkavna, dok je desna konveksna i ima nešto duži hod što bi trebalo pomoći kod ciljanja u pucačinama. Okidači su veći nego na DualShocku, ali L2 i R2 triggeri nekako nisu najbolje oblikovani, tako da bi traganje za idealnim položajem moglo trajati. Na donjoj strani kontrolera kriju se dodatne tipke koje se mogu programirati te izbor osvjetljenja kontrolera i tipka za izbor profila. 

Naime, preko aplikacije na računalima svaku tipku možete posebno mapirati, ali i postaviti četiri različita profila - ovisno o igrama koje igrate. Količina opcija, osjetljivosti i raznih finesa za prosječnog igrača će biti uistinu previše, ali dobro je znati da imamo opcije. Tako možemo i sa interneta skinuti profile za razne igre. 

Nakon nekog vremena privikavanja, kontroler je iznimno ugodno koristiti, no najveći i prednosti njegovog preciznog podešavanja osjetit će upravo najvještiji igrači i na njima će biti odluka investicije u ovakav komad hardvera i pitanje koliko su vam važna ona tri killa do pobjede. Ono što će vas možda smetati kod korištenja na PlayStationu je činjenica da konzolu ne možete uključiti pritiskom PS tipke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama