Obavijesti

Tech

Komentari 2

Uz ove televizore spremni ste za budućnost i najbolje 'tekme'

Uz ove televizore spremni ste za budućnost i najbolje 'tekme'
6

Gotovo svi novi televizori podržavaju DVB-T2 standard na koji ćemo prijeći za nekoliko godina, a kako Ultra HD televizorima pada cijena, oni postaju sve poželjniji odabir

VIDEO

Europsko prvenstvo u punom je jeku, a obilje vrhunskog nogometa svakog dana znači i da će naši televizori ovih dana pojačano raditi, jer velika većina nas ne može uživo gledati utakmice u Francuskoj. Užitak gledanja 'najvažnije sporedne stvari na svijetu' nešto je bolji kad znamo da možemo utakmice gledati u HD rezoluciji na HTV-u. 

To je i jedan od razloga zbog kojih su se mnogi odlučili u ovo vrijeme nadograditi svoj televizor. Tehnologija daleko napreduje i najnoviji uređaji gotovo standardno dolaze s pametnim funkcijama, vrhunskom slikom, ali i DVB-T2 podrškom na koju će cijela zemlja prijeći za koju godinu. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih televizora koji su spremni i za Ultra HD rezoluciju i nevjerojatnu razinu detalja. 


LG 43UF640V

LG televizor s ekranom dijagonale 108 cm nudi Ultra HD rezoluciju, odnosno 4 puta veću rezoluciju slike od Full HD ekrana, ali i 4K skaliranje koje će poboljšati rezoluciju originalnog signala. Tu je i webOS 2.0 operativni sustav za televizore koji donosi gomilu aplikacija i pametnih značajki. Dolazi s 3 HDMI ulaza i podržava 60p HEVC standard. Tu je i podrška za DVB-T2/C/S2, ali i i CI slot. 

Panasonic TX-50CS520E

Panasonicov televizor iz CS500 serije nudi odličnu opremu i kvalitetu slike te Smart TV platformu koja donosi uobičajene WiFi funkcije, web browser i media player, ali i početni ekran kao na Android televizorima i Miracast te TV Anywhere (TV signal se šalje na druge uređaje). Dijagonala njegova ekrana je 127 centimetara, a također podržava DVB-T2/C emitiranje. Od dodatnih ulaza tu su 2 HDMI konektora i USB ulaz te CI utor, ali i standardni audio i video konektori.

Philips 55PFT5500

Philipsov Full HD televizor s Android operativnim sustavom donijet će vam ogromnu dijagonalu od 139 centimetara, ali i DVB-T/T2 podršku te dvojezgreni procesor i 8 GB interne memorije, koju možete proširiti kako bi instalirali aplikacije. Na internet se možete spojiti bežično i preko LAN kabela, a dodatne uređaje možete spojiti preko 4 HDMI konektora, 3 USB-a i SCART-a. Želite li snimati neki sadržaj, to ćete moći na USB memoriju. 

Samsung UE50JU6872UXXH

Televizori s podrškom za Ultra HD rezoluciju postaju sve povoljniji i rašireniji, iako još nema dovoljno sadržaja koji ćemo na njima gledati, osim Netflixa. Samsungov model dolazi s ekranom od 125 centimetara i četverojezgrenim procesorom te Tizen operativnim sustavom i gomilom pametnih aplikacija. Tu je DVB-T2/C/S2 podrška te 4 HDMI ulaza i 3 USB-a. 

Sony Bravia KDL-43W755C

Sonyjev pametni televizor s Full HD ekranom opremljen je Androidom (Lollipop), što znači i velik broj aplikacija kojima ćete se moći zabavljati, a tu su i brzi procesor te 16 GB interne memorije. Dodatna prednost je i što ćete moći koristiti razne aplikacije, ako vam se ugrađene ne sviđaju ili lako spojiti dodatne uređaje poput tipkovnica, miševa i kontrolera za igre. U njega je ugrađen DVB-T2  pa ćete biti spremni za buduće nadogradnje sustava, a od konektora vrijedi istaknuti 4 HDMI ulaza i 3 USB-a.

 

Evotv je jedan od takvih koji je već spreman na budućnost i osim prijama sadašnjih signala, preko DVB-T2 prijamnika (ili Evotv kartice) možete uživati i u programima koji su inače dostupni kod kabelskih ili IP operatera. Osim izvrsnih kanala u svojoj ponudi (7 buketa koje možete kombinirati) ima i jednostavan način korištenja. Dovoljna vam je evotv kartica - uređaj za otključavanje evotv sadržaja. Samo je umetnete u utor na stražnjoj strani televizora i spremni ste za gledanje svojih omiljenih programa.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'