Obavijesti

Tech

Komentari 0

Veseli laboratorijj: Uz učiteljicu Jagodu mali Našičani otkrivaju tajne fizike i matematike...

Veseli laboratorijj: Uz učiteljicu Jagodu mali Našičani otkrivaju tajne fizike i matematike...
10

Djeca najbolje uče kroz eksperimente, kaže učiteljica Jagoda Stošić Bulka, koja je u Našicama pokrenula projekt Tinker Labs, franšizu STEAM učenja za najmlađe. Djeca i roditelji su oduševljeni, to je škola kakvu žele

VIDEO

Klinci u Našicama, ali i njihovi roditelji, oduševljeni su novim programom koji podsjeća na slavni laboratorij profesora Baltazara.
U čudesne tajne znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike uvodi ih Jagoda Stošić Bulka, učiteljica razredne nastave, koja je pokrenula zanimljiv izvanškolski projekt usavršavanja djece od četiri do 12 godina. Ime projekta je Tinker Labs, a radi se o izvanškolskom programu i radionicama koje pružaju mališanima različite teme iz STEAM područja obrazovanja. Jagoda je prije mjesec dana dovela Tinker Labs i u Našice, a već su sad Našičani pokazali veliki interes za ovu nesvakidašnju aktivnost. Nasreću, nije ih omela korona.

- Ovo je kvalificirana i međunarodno priznata aktivnost za djecu i u vrtićima i u školama - objasnila nam je nasmijana učiteljica. Djeca jednom tjedno imaju nastavu, a duljina sata ovisi o dobi djece, uglavnom je to od 45 do 60 minuta. Najmlađi prolaze kroz više od 200 pojmova kroz godinu i 100 eksperimenta te pokusa. Naime, u Tinker Labsu naglasak je na praktičnoj nastavi.
Kroz godine rada učiteljica Jagoda primijetila je kako djeca nabolje uče uz praktičnu primjenu, a to je ujedno nešto što i nju veseli.
- Upravo zbog praktične nastave odlučila sam pristupiti ovome zanimljivom usavršavanju jer djecu ovo jako veseli. Iskustveno učenje je najbolje učenje za njih - kaže nam ova učiteljica, koja je Tinker Labs dovela u Našice, a pronaći ih još možete i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu.

Pokretanje videa...

Tinker Labs u Našicama 01:31


Zanimljivom usavršavanju pristupila je nakon što je diplomirala i radila s raznim uzrastima u školama. Tijekom izolacije Jagoda je imala puno vremena za istraživanje i pronašla je upravo ovaj franšizni sustav koji ju je odmah oduševio, a edukacija, koja je bila u Osijeku, trajala je tjedan dana.
Jagoda je u ovu franšizu ušla sa suprugom, koji vodi administrativne poslove.

- Ova cijela priča u nama je od početka pobuđivala pozitivan osjećaj. Znamo koliko je program kvalitetan. Na edukaciji smo se pitali zašto i mi nismo tako radili u školama kao mali i izrazito nam je drago što sad sve možemo prenijeti novim generacijama – govori nam Jagoda.
Program je napravljen tako da djeca kroz tjedne rade različite zanimljive teme. Radi se u malim grupama do 10 učenika.
- Grupe su manje i zbog korone, što je super jer nema gužve, a poštujemo propisani razmak. Možemo se posvetiti svakom djetetu - ističe učiteljica širokog osmijeha.

Svoju djecu u ovu zanimljivu i nesvakidašnju izvanškolsku aktivnost možete prijaviti putem društvenih mreža ili direktnim dolaskom u jedan od centara Tinker Labsa.

- Volje bih pozvati svu djecu da nam se  pridruže. Znamo da se puno izvanškolskih aktivnosti nudi što u Našicama, okolici, pa i šire. Upise imamo tijekom cijele godine i djeca nam se u bilo kojem trenutku mogu pridružiti - zaključno nam je rekla Jagoda..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto