Tech

Komentari 30

VIDEO Nije ljudsko biće, ali radi i hoda kao čovjek: Elon Musk predstavio humanoidnog robota

VIDEO Nije ljudsko biće, ali radi i hoda kao čovjek: Elon Musk predstavio humanoidnog robota

Optimus je ime dobio po liku iz serijala 'Transformeri'. Elon Musk ga je predstavio na Teslinu 'Danu umjetne inteligencije' u Palo Altu

Izašao je na pozornicu i mahnuo publici. Napravio je nekoliko koraka i rastegnuo se. Zatim su na velikom ekranu prikazali video u kojem nosi kutiju, zalijeva cvijeće i diže metalne šipke u Teslinoj tvornici.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Naš cilj je napraviti korisne humanoidne robote u što kraćem roku - rekao je multimilijarder Elon Musk, vlasnik Tesle, predstavljajući prototip humanoidnog robota Optimusa na 'danu umjetne inteligencije' u prostorijama tvrtke u Palo Altu u Kaliforniji. Dodao je kako je još mnogo posla pred njima jer Optimusa, koji je ime dobio po liku iz serijala o 'Transformerima', treba nadograđivati.

727170471

- On može raditi mnogo više od onoga što smo ovdje prikazali. Ali nismo baš htjeli da ljudi 'padnu u nesvijest' od čuđenja - rekao je.

Najavio je kako će Optimus biti dostupan za kupnju u roku od tri do pet godina. Šaka će mu se sastojati od četiri prsta i palca sa sustavom koji će ga maksimalno približiti pokretljivosti ruke kakvu imaju ljudi. 'Mozak' svih dosadašnjih sličnih robota bio je manjkav, rekao je Musk, koji to smatra najvećim izazovom u razvoju umjetne inteligencije.

- Zasad takvi roboti nemaju sposobnost da sami upravljaju sobom i jako su skupi. Optimusa, međutim, dizajniramo kao iznimno sposobnog robota, koji će koštati manje od jednog automobila - javlja London Evening Standard.

Frame grab of "Tesla bot\