Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Vipnet je najbrže rastući operator na domaćem tržištu

U Vipnetu očekuju da će ove godine nastaviti rast potrošnje podatkovnog prometa, a kompanija planira ulagati i u nova područja poput osiguranja hardvera

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
20 komentara

Vipnet je prošle godine imao 371,3 milijuna eura prihoda, što je 1,8 posto manje u odnosu na 2014. godinu, izvijestili su iz kompanije u srijedu. Navode da su lani morali pokrenuti program kontrole troškova u iznosu od 20 milijuna eura i preokret u komercijalnom poslovanju kako bi kompenzirali opterećenja regulatora i povećanje naknada za frekvencijski spektar. No, prihodi su se stabilizirali s jakim pozitivnim trendom u fiksnom segmentu.

Točnije u prošloj godini je broj kućanstava koja koriste njihove fiksne usluge porastao za 28,9 posto, a u odnosu na 2014. godinu broj fiksnih širokopojasnih linija veći je za 47,2 posto. Istovremeno je skočio i broj fiksnih telefonskih usluga za 36,8 posto. Rasli su i u TV segmentu i to za 12,5 posto. 

Ovo je sve dovelo do toga da su u fiksnom segmentu Vipnetu prihodi rasli za 21,9 posto.

U Vipnetu su prošle godine nastavili ulagati u razvoj 4G+/LTE mreže i podizati maksimalne brzine slijedeći trend eksplozije podatkovnog prometa. Na ovom je području ukupan broj korisnika pao za 0,4 posto (na 1,73 milijuna) i to uglavnom zbog pada broja korisnika prepaid usluga. Iz Vipneta dodaju kako im je prosječni mjesečni prihod po korisniku narastao za 2,1 posto i iznosi 11,3 eura.

Kompanija navodi kako su lani uložili 72,4 milijuna eura, uglavnom u širenje mreže. Dodaju kako je jedan od ključnih preduvjeta za buduća ulaganja u fiksne i mobilne mreže smanjenje naknada na razine s početka 2014. te ostvarenje ciljeva Digitalne agende, što dobiva na težini jer Hrvatska ima najsporije prosječne brzine interneta u EU.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message