Obavijesti

Tech

Komentari 28

Volim te... Uz pomoć 11 auta tati u svemiru poslala poruku

Volim te... Uz pomoć 11 auta tati u svemiru poslala poruku
5

Telefonski poziv najčešće je jedini način za komunikaciju između astronauta i njihove djece. Uz pomoć Hyundaija, Stephanie (13) je ocu poslala veliku sliku

VIDEO

Napraviti sliku na Zemlji koja se može lako vidjeti iz svemira i nije najjednostavniji zadatak, osim ako na raspolaganju imate 11 automobila i ogromni komad pustinje kao vaše platno.

Hyundai je snimio dirljivu reklamu u kojoj su iskoristili 11 Genesisa kako bi usred pustinje napisali poruku 13-godišnje Stephanie iz Houstona za njezinog oca na Međunarodnoj svemirskoj postaji, koji inače obožava snimati fotografije Zemlje.

Kako bi bili sigurni da će je vidjeti, sliku su s porukom "Steph te voli" izradili u pustinji u Nevadi, a morala je biti i prilično velika. Toliko je velika da su ušli i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća slika napravljena tragovima guma. Površina poruke koju je njezin otac mogao vidjeti s postaje je 5,5 km2.

Iz Hyundaija nisu otkrili o kojem se astronautu radi, a vjerojatni je razlog i taj što NASA nije baš blagonaklona prema ovakvoj promociji.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.