Obavijesti

Tech

Komentari 10

Volkswagen budućnosti skenira vaše lice i projicira holograme

Volkswagen budućnosti skenira vaše lice i projicira holograme
17

Bit će potpuno podređen čovjeku, savršen za obitelj, a uz iznimnu udobnost krasit će ga umjetna inteligencija...

VIDEO

Volkswagen I.D. Vizzion predstavnik je posljednjega, petog stupnja autonomne vožnje, a cilj je njime poboljšati svakodnevni život prosječnoga čovjeka. Predviđa se da će se na tržištu pojaviti oko 2030. godine, a bit će potpuno drugačiji od standardnih vozila na koje smo navikli.

Otključava se glasovnim naredbama, a gestikulacijama upravlja hologramskim projekcijama infotainmenta. Najznačajnije promjene u odnosu na automobile na kakve smo navikli su u unutrašnjosti automobila, pa je tako potpuno izbačen upravljač i auto za vožnju koristi laserske, ultrasonične skenere i radar, pomoću kojih se samostalno kreće.

The 88th Geneva International Motor Show

Unutrašnjost nalikuje nekom sofisticiranom baru u koji ste došli na nedjeljni ručak. Osim što će "brinuti" kako putnike dovesti što sigurnije i udobnije na odredište, brinut će se o zdravlju putnika, pa će tako određivati temperaturu i postavke vozila. Prozori se mogu elektronski zatamniti, a moći će se i prigušiti vanjske zvuke radi ugodnije vožnje, piše Auto start.

Volkswagen Studie I.D. VIZZION

Prepoznat će poziciju svakoga putnika kako bi mogao podesiti sjedala. Ako se na putu nađe kakav kafić upitat će vas želite li stati i popiti kavu. Vizzion nije potpuno lišen gumba, pa se pomoću dva gumba prema potrebi može zaustaviti vozilo ili promijeniti njegov smjer.

Volkswagen Studie I.D. VIZZION

Mogućnost bežičnoga punjenja bit će revolucionarna tehnologija, do "stotke" će ubrzavat 6,3 sekunde, a najveća brzina iznosit će 180 kilometara na sat.

The 88th Geneva International Motor Show
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle