Tech

Komentari 26

Volkswagen obnovio Arteon, a dodali mu i karavansku verziju

Volkswagen obnovio Arteon, a dodali mu i karavansku verziju

Volkswagen je obnovio svoju veliku luksuznu limuzinu, te ponudu pojačao karavanskom verzijom koju su nazvali Shooting Brake. Novost su i sportske R verzije koje imaju 320 KS

Uz obnovljenu verziju limuzine i predstavljen je i potpuno novi Arteon Shooting Brake, sportska karavanska verzija ove luksuzne limuzine. Limuzinski Arteon je dobio novi prednji dio, odnosno promijenjenu masku, odbojnik i svjetla te sada izgleda mnogo impresivnije. Poboljšana je i unutrašnjost koja sada ima novi infotainment sustav i nove digitalne instrumente promjera 10,3 inča te još neke manje promjene.  

Volkswagen Arteon Shooting Brake R and Arteon R-Line

Karavanski Shooting Brake  je identično dugačak kao i limuzina, prednji je dio preuzeo od nje, a straga je kombinacija atraktivnog karavana i kupea. Jedan od najimpresivnijih karavana na tržištu nije samo atraktivan već i praktičan. Straga ima više mjesta za glavu od limuzine, a u prtljažnik stane 565 litara, što je svakako raskošno. 

Volkswagen Arteon R-Line

Za pogon oba modela nudi se čitav niz motora. Osnova je TDI sa 150 KS, a tu je i snažniji dizel koji razvija 200 KS. Benzinski motori imaju 190 i 280 KS, a nudi se i plug-in hibridna verzija s 218 KS. Vrhunac ponude predstavlja Arteon R s novim četverocilindričnim motorom obujma dvije litre koji razvija čak 320 KS.

Volkswagen Arteon R-Line

Obnovljeni Areteon i novi Arteon Shooting Brake počet će se prodavati u drugoj polovici ove godine, a cijene još nisu objavljene.