Tech

Komentari 35

Vratila se Lara Croft, a već je u planu film o novim avanturama

Vratila se Lara Croft, a već je u planu film o novim avanturama

Novi Tomb Raider mogao bi biti jedan od većih hitova godine, a igra koja donosi pustolovine mlade Lare Croft, vjerojatno će dobiti filmsku verziju na kojoj se već radi

Mlada, uplašena i ljudskija. To je nova Lara Croft koja se vratila u utorak u novom nastavku, odnosno rebootu popularnog serijala. Jedna od najpopularnijih franšiza u svijetu igara u novoj igri je krenula u potpuno novom smjeru te je Lara mlada 21-godišnjakinja, koja se nakon faksa sprema za svoju prvu arheološku ekspediciju. 

No, stvari krenu po zlu, kada se njezin brod razbije kod tajanstvenog otoka, a Lara traži spas. Potpuno drukčija no junakinja iz prethodnih igara, Lara ubrzo ubija u samoobrani. Kako se igra razvija Lara se transformira u snažnu junakinju, a od luka i strijele te pištolja kao početnih oružja, ona nauči i nove vještine te dolazi do novih oružja. Ono što je zanimljivo s ovom junakinjom je da, kao i u novijim filmovima o akcijskim junacima, ona djeluje ljudski, a ne kao neko blještavi superjunak. 

Crystal Dynamics koji uz Square Enix stoji iza igre već radi s produkcijskom kućom GK films na razvoju filma koji će se temeljiti na ovoj igri. To je za Variety potvrdio Darrell Gallagher iz Crystal Dynamicsa. Ne spominje se tko bi mogao glumiti novu Laru Croft, ali potencijalna kandidatkinja je Camilla Luddington koja je dala glas mladoj Lari. Nju smo mogli vidjeti u Uvodu u anatomiju, Kalifornikaciji, True Blood te filmu William & Kate.