Tech

Komentari 4

VW Arteon Shooting Brake je prostran karavan s mnogo stila

VW Arteon Shooting Brake je prostran karavan s mnogo stila

Redizajnom je VW Arteon dobio i elegantnu karavansku verziju nazvanu Shooting Brake. Mi smo testirali bogato opremljen model s dizelskim motorom i 200 KS

Arteon Shooting Brake je bez sumnje jedan od najatraktivnijih modela koje trenutačno nudi Volkswagen. S bogatom opremom i snažnim motorom auto ni s čim ne zaostaje za najboljim premium modelima na tržištu. Vanjski dizajn je elegantan, a unutrašnjost izuzetno luksuzna sa sjedalima presvučenima Nappa kožom.

Dizelski pogon je vrlo potentan i štedljiv. Ubrzanja su strelovita, kao i maksimalna brzina, a potrošnja, koja je na testu u gradu iznosila samo 6,1 l/100 km, teško može biti bolja za ovako velik i snažan auto.

Pohvale zaslužuje i ovjes koji pruža odličan kompromis između savršenog komfora vožnje i vrlo agilnih voznih sposobnosti pri agresivnijoj vožnji i na zavojitim cestama.

Kvaliteta materijala i izrade je prvoklasna, a isto vrijedi i za ergonomiju, tj. poziciju sjedenja i jednostavnost rukovanja komandama. Kod Arteona se čak i nekim funkcijama infotainmenta može upravljati pokretima ruke, bez dodira. Cijena je visoka, no testirani auto je prepun dodatne opreme, pa može i mnogo jeftinije.

Testirani VW Arteon Shooting Brake 2.0 TDI Elegance u opremi ima elektronsko podesivi ovjes, sjedala presvučena kožom, 9,2” dodirni zaslon, Harman Kardon audio sustav...