Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
117 komentara

'Za ljude bi bilo najbolje da se potpuno klone izvanzemaljaca'

Fizičar Michio Kaku u novom videu govori o izvanzemaljcima i savjetuje da bi za ljude bilo najbolje da se potpuno klone 'malih zelenih' i da ne oglašavamo svoju prisutnost

Foto: YouTube
117 komentara

Brojni znanstvenici stalno gledaju u nebo kako bi negdje pronašli znakove koji će reći da izvanzemaljci postoje ili da su možda bili u našem susjedstvu. Isto tako, optimisti su uvjereni da bi našli zajednički jezik s njima te da bi nas mogli naučiti nečemu. Međutim, slavni fizičar Michio Kaku savjetuje da bi trebali bježati što dalje od njih. 

Kaku je u novom YouTube videu usporedio potencijalni susret s izvanzemaljcima sa šetnjom kroz šumu. Kroz video tako postavlja pitanje: Razgovaramo li mi s vjevericama kad smo u šumi?

Kako nam one ne mogu odgovoriti, brzo nam dosade, jer se ne mogu poistovjetiti s našim vrijednostima. Kaku dodaje da bi slična stvar mogla biti i sa izvanzemaljcima koji nemaju biti razloga zainteresirani za nas, koji smo arogantni da mislimo kako im možemo nešto ponuditi. 

Fizičar je pojasnio da su izvanzemaljci vjerojatno tisućama ili milijunima godina napredniji od nas te da smo za njih samo obične vjeverice u šumi te da ne bi trebali oglašavati svoju prisutnost u toj svemirskoj šumi, već bi se trebali čuvati izvanzemaljaca. 

8172565 | Autor: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Nema tu neke posebne zlobe, već se radi jednostavno o tome da im ne predstavljamo nešto značajno i vrijedno spomena te nas mogu potpuno pregaziti za neke svoje potrebe. 

Naravno, tu se javlja i suprotni argument. Možda su izvanzemaljci, koji su dovoljno razvijeni da putuju svemirom, došli do stanja u kojem shvaćaju koliko je život rijedak u svemiru, pa ga pokušavaju čuvati pod svaku cijenu i ne uplitati se u naš prirodni razvoj. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message