Obavijesti

Tech

Komentari 1

Zagrebački Q agency zapošljava 20 programera, u Britaniji moderniziraju mirovinski sustav

Zagrebački Q agency zapošljava 20 programera, u Britaniji moderniziraju mirovinski sustav
1

Iz zagrebčke tvrtke kažu da Smart Pension omogućava mirovinskim osiguranicima, odnosno krajnjim korisnicima, intuitivno sučelje za upravljanje vlastitim mirovinskim portfeljom

VIDEO

Zagrebački Q agency, jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u Europi, predstavio je projekt Smart Pension, odnosno “pametne mirovine”, na kojem rade već preko dvije godine. Riječ je o fintech tvrtki koju su osnovali stručnjaci za financije i tehnologiju i na čijem je čelu bivši londonski gradonačelnik, a koja želi unijeti promjene u mirovinski sustav Velike Britanije. 

Zbog tog projekta Q traži 20 novih developera za pojačanje tima. Iz zagrebčke tvrtke kažu da Smart Pension omogućava mirovinskim osiguranicima, odnosno krajnjim korisnicima, intuitivno sučelje za upravljanje vlastitim mirovinskim portfeljom. U prvoj opciji korisnik može kroz nekoliko koraka odabrati razinu rizika i predviđeni način korištenja mirovine te će se sukladno tome aktivirati jedna od nekoliko precizno rafiniranih strategija ulaganja.

- Važno je upravo to naglasiti - da je moguće mijenjati strategije ulaganja i u tom pogledu sustav automatski radi sve potrebne transakcije i osvježava portfelj - navodi programer Ivan Blažević.

Tijekom rada na Smartu bilo je puno izazova, od integracije Q-ovog tima s timovima u Londonu pa sve do brzog reagiranja na promjene tržišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Promjena regulative nekog zakona može dovesti do zahtjeva za promjenom funkcionalnosti u kratkom roku. Da bismo riješili taj izazov prakticira se agile način rada, poslovni zahtjevi razbijaju se na manje cjeline razumljive programerima, te se isporučuju svakodnevno u produkciju - objašnjava Tomislav Brkljačić te dodaje kako su tehnološki izazovi bili velika skalabilnost i niska tolerancija na pogreške i bugove.

U skorijoj budućnosti, kažu u Q-u, veseli ih širenje platforme na tržište izvan UK-a i još više izazova. Upravo zato potrebni su  im – developeri.

- Glavne karakteristike koje se traže su radoznalost i otvorenost za nove spoznaje. Proizvod na kojem se radi je uistinu revolucionaran te se kompletan razvoj odvija u uvelike neistraženom teritoriju, što otvara puno prostora za proaktivnost i izražavanje vlastitih ideja. Svaki se glas u Smartu jednako čuje i jednako je značajan - pokušaj i inicijative se cijene, a s druge strane greške su “dobrodošle” jer se iz njih nauči nešto novo. Ako se odluče pridružiti timu, mogu biti sigurni da će biti prihvaćeni “from the day one” kao ravnopravni te da im je sva potrebna podrška i pomoć zagarantirana kroz onboarding period (a i nakon toga) - zaključuje Tomislav Brkljačić poziv za priključenje Q-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle