Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Zamolite li Siri da vam napuni mobitel - ona će zvati policiju

Ako zamolite Siri da vam „napuni mobitel na 100 %“, Siri će automatski nazvati policiju. Imate i 5 sekundi za otkazati poziv ako niste zaista u opasnosti

6 komentara

Iako Siri ponekad ima neobične odgovore na određena pitanja, ima i mnogo korisnih funkcija. Nedavno je otkrivena jedna  koja bi vam mogla spasiti život!

Naime, ako zamolite Siri da vam "napuni mobitel na 100 %", Siri će nazvati policiju. Imate i 5 sekundi za otkazati poziv ako niste zaista u opasnosti. Zasad nema objašnjenja da li je ovo samo bug ili je Apple namjerno dodao ovu funkciju, no zasigurno može biti korisna u nekim situacijama. 

Naravno, jednako je tako moguće da Siri krivo protumači naredbu te čuje riječi phone i broj iza njega te nekako to odgonetne kao poziv hitnim službama. Treba reći i da na istu naredbu zna reći i da ne može to napraviti sada. S druge strane, Zašto bi itko tražio od Siri da napuni telefon?

Ranije ove godine, žena je pomoću Pizza Hut aplikacije upozorila policiju da su ona i njezina djeca zatočeni te da im muškarac prijeti nožem. 

No, treba istaknuti da je zvanje policije iz nelegitimnih razloga gubitak dragocjenog policijskog vremena te bi bespotrebnim pozivima mogli odgoditi pomoć nekome tko je stvarno treba.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message