Obavijesti

Tech

Zašto je Hrvatska pošta jedan od najpoželjnijih poslodavaca?

Zašto je Hrvatska pošta jedan od najpoželjnijih poslodavaca?
2

Djelatnici se trude kako bi ispunili zajedničku misiju – biti građanima na usluzi, a Uprava želi da baš Hrvatska pošta bude najbolje mjesto za rad

Spomene li netko velike tvrtke u Hrvatskoj - svima, između ostalih, na pamet prvo pada Hrvatska pošta. Za nju se može reći  da je tvrtka velikih brojki, a tome u prilog najviše govore podaci o gotovo 10000 zaposlenih, 1016 poštanskih ureda te 39 milijuna prijeđenih kilometara i 500 milijuna izvršenih usluga i transakcija godišnje.

Zaposlenici se svakodnevno trude kako bi ispunili zajedničku misiju – biti građanima na usluzi, a Uprava  nastoji da baš Hrvatska pošta bude najpoželjnije mjesto za rad. Odgovornost prema korisnicima, kao i prema vlastitim radnicima važna je sastavnica poslovanja Hrvatske pošte. Istraživanja provedena u ovom području pokazuju i potvrđuju da su zadovoljni radnici, koji znaju da poslodavac cijeni i vrednuje njihov rad, zalaganje i postignuća, ujedno i najbolji radnici, najpouzdaniji promotori i najbolja reklama neke tvrtke. Svaki zaposlenik će reći da mu je, osim primanja, jako važno i okruženje u kojem radi, ali i odnos nadređenih prema njemu. 

A upravo Hrvatska pošta radi sve da se djelatnici osjećaju dobro na svom poslu. Broj dana plaćenog dopusta veći je od propisanog zakonom (za svaki smrtni slučaj u obitelji, elementarne nepogode itd.), a ako djelatnik Hrvatske pošte ide na darivanje krvi, također dobije plaćeni dopust. Zaposlenici Hrvatske pošte imaju i dodatak na temelju radnog staža, a na plaću dobivaju i dodatak za prehranu, za rad u popodnevnoj smjeni, za rad subotom, a plaća im se uvećava za noćni, kao i za dvokratni rad. Osim toga, naknada za bolovanje na teret poslodavca povoljnija je od zakonske, a participiraju se i troškovi prijevoza. Hrvatska pošta svojim djelatnicima osigurava godišnje osiguranje od posljedica nesretnog slučaja  (24-satno osiguranje), kao i isplatu novčane pomoći za redovito školovanje djece u slučaju smrti radnika i samohranim roditeljima. 

Svi zaposlenici jednom u dvije godine na teret poslodavca imaju pravo na redoviti sistematski pregled, a daje im se i mogućnost pohađanja stručnih edukacija prilikom uvođenja novih usluga i za druge potrebe posla. Hrvatska pošta radi i na razvoju informatičkog znanja zaposlenika. 

Hrvatskoj pošti prošle je godine prvi put dodijeljeno vrijedno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje tvrtka SELECTIO, vodeća hrvatska tvrtka za potragu za kadrovima i savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima.

Hrvatska pošta je uz Obrtničku komoru Zagreb, HEP, INA-u, T-HT i RBA, partner konferencije "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u organizaciji 24sata. 

Broj mjesta na konferenciji je ograničen. Prijavi svoj dolazak već danas na:

https://24sata.wufoo.com/forms/znhd3du1h6iqum/

https://www.facebook.com/events/1990231911294098/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto