Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Zašto kupiti automobil kad se na njega možete i pretplatiti?

BMW i Porsche prve su marke koje nude potpuno drukčiji pristup prodaji. Umjesto kupnje auta moguće se pretplatiti na paket koji omogućava korištenje niza prestižnih modela

Foto: BMW
49 komentara

BMW je pokrenuo eksperiment sa svojevrsnom pretplatom na automobile. Naime, umjesto da kupi jedan auto, korisnik se može pretplatiti na paket koji omogućava korištenje više njih.

Konkretno, BMW nudi pretplatu koja za iznos od 3700 eura nudi korištenje najprestižnijih M modela, a za 2000 dolara nešto “skromnijih” auta poput serije 5, 4 X5 ili M2. Pretplatnik bilo koji model automobila može voziti koliko god želi pod uvjetom da u mjesec dana ne prijeđe više od 3219 kilometara, a kad poželi voziti neki drugi model, BMW će mu auto isporučiti za samo nekoliko sati.

Troškove goriva snosi pretplatnik, dok se BMW brine za sve drugo, od osiguranja do održavanja. Pretplatu je moguće otkazati nakon mjesec dana. Program je trenutačno u eksperimentalnoj fazi i provodi se samo u gradu Nashvilleu u SAD-u. Sličnu uslugu već je ponudio Porsche, koji ovisno o paketu traži 2000 ili 3000 dolara, ali nudi mnogo veći izbor vozila. Program je također ograničen samo na jedan grad, Atlantu. Preplatiti se može i na modele Cadillaca, a sličnu uslugu su najavili i u Mercedesu. 

BMW PAKET LEGEND
Cijena:  2000 dolara/mjesec
Modeli: 530e, X5 xDrive35i, 440i Coupe i Cabrio i M2

Foto: UWE@FISCHER; UWE FISCHER

BMW PAKET M
Cijena: 3700 dolara
Modeli: M5, X5 M, X6 M i M4 Cabrio

Foto: BMW

PORSCHE PAKET PASSPORT
Cijena:  3000 dolara
Modeli: 911 Carrera S, Panamera 4S, Macan GTS, Cayenne S...

Foto: Porsche

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message