Tech

Komentari 47

Najveće zvijezde u Frankfurtu: Ovo je prvi Lambo na struju...

Najveće zvijezde u Frankfurtu: Ovo je prvi Lambo na struju...

Do kraja idućeg tjedna traje salon automobila IAA u Frankfurtu, jedn od najvećih događaja ove vrste na svijetu. Gotovo milijun posjetitelja može vidjeti desetke spektakularnih noviteta, a mi smo izdvojili najbolje

Na salonu IAA u Frankfurtu najveći svjetski proizvođači predstavili su adute kojima žele osvajati kupce u idućim godinama. Ima tu svega, od futurističkih konceptnih modela s pogonom na struju do automobila starog kova koji se bolje snalaze u blatu nego na asfaltu. 

Land Rover Defender

Na svijetu je ostalo samo još nekoliko istinskih terenaca, a oni su upravo dobili pojačanje. Defender je još moćniji od svojeg legendarnog prethodnika, a s nogu obara njegova pojava i snaga. Benzinci imaju 300 ili 400 KS, dizeli 200 i 240 KS. 

Porsche Taycan

Prvi električni Porsche je velika sportska limuzina spektakularnog izgleda i ogromne snage. Konkretno, slabija verzija ima 680 KS, a snažniji 'Turbo S' 761 KS. Doseg s jednim punjenjem baterije je 450 kilometara.

Lamborghini Sian

Mnogima je ovo najspektakularniji auto na salonu. Ima veliki V12 motor koji razvija 785 KS. Također, ovo je prvi elektrificirani Lamborghini jer ima takozvani 'mild hybrid' sustav od 48V. Juri brže od 350 km/h.

Honda E

Simpatičan električni gradski auto na tržište stiže polovicom iduće godine. Mnogi su zainteresirani za ovaj auto, ali mogla bi ih 'ohladiti' cijena. Osnovna verzija snage 136 KS stajat će 33.470 eura u Njemačkoj. Nudit će se i snažnija verzija sa 154 KS. 

Volkswagen ID.3

Električni auto koji bi prema najavama iz VW-a trebao pokrenuti treće poglavlje u povijesti ovog proizvođača. Koliko je to teška izjava govori činjenica da su prva dva poglavlja pokrenule legende Buba i Golf. Ima 204 KS, velik je poput Golfa, a osnovni će stajati manje od 30.000 eura. 

Mercedes EQS

Konceptni auto koji sigurno neće u serijsku proizvodnju no toliko je spektakularan da ga nismo mogli preskočiti. Električni EQS je vizija S-klase budućnosti, a među tehnološkim 'biserima' ima i potpuno digitalna svjetla.

Opel Corsa

Jedan od najprodavanijih automobila svih vremena dobio je novu generaciju. I u skladu s trendovima nudi se i potpuno električna verzija, no velika većina prodanih bit će ipak benzinci. Corsa u Hrvatsku dolazi iduće godine. 

Hyundai i10

Najmanji Hyundai dobio je novu generaciju koja je, bez pretjerivanja, najatraktivniji mali gradski auto na tržištu. Jedan od rijetkih je u konkurenciji koji nudi pet mjesta za sjedenje. Pokretat će ga motori snage 67 i 84 KS.