Tech

Komentari 8

Zbog pada internetskih servisa brojne popularne internetske stranice bile su nedostupne

Zbog pada internetskih servisa brojne popularne internetske stranice bile su nedostupne

Među pogođenim stranicama su stranice banaka Barclays, Lloyds, TSB i Halifax, stranice za igre poput Steam, Call of Duty i EA te streaming usluge televizija Channel 4 i ITV

Brojne popularne internetske stranice bile su su nedostupne u četvrtak zbog globalnog pada internetskih servisa, objavio je BBC.

Korisnici koji su pokušali ući u neke od stranica dobili su poruku o DNS greškama (Sustav domenskih imena), što znači da njihov zahtjev nije mogao doći do stranica.

Među pogođenim stranicama su Airbnb, UPS, HSBC banka, British Airways i PlayStation mreža za online igre.

Popularan pružatelj DNS usluga, Akamai u međuvremenu je objavio da je problem riješen te da "servis sada ponovno normalno funkcionira".

DownDetector, platforma za praćenje pada sustava na internetu, izvijestio je o tisućama problema korisnika na više desetaka platformi.

Među pogođenim stranicama su stranice banaka Barclays, Lloyds, TSB i Halifax, stranice za igre poput Steam, Call of Duty i EA te streaming usluge televizija Channel 4 i ITV.

To je drugi takav masovni pad sustava u posljednja dva mjeseca.

U lipnju je zbog pada dijela servisa Fastly pao veliki broj važnih stranica, uključujući brojne međunarordne novine i stranice vlada.

U tom se slučaju kasnije pokazalo da je promjena postavki jednog klijenta nesvjesno narušila cijelu infrastrukturu, prenosi BBC